Cei doi muncitori de la Petromidia, care au suferit arsuri grave, tranferaţi în Germania. VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO MAPN
FOTO MAPN

Doi muncitori de pe platforma Petromidia au suferit arsuri grave în urma exploziei care a avut loc vineri. Ei au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul Floreasca, iar de aici au plecat spre un spital din Germania.

GALERIE FOTO


UPDATE O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române îi transportă în Germania pe cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, anunţă MApN.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian luni, în jurul orei 11.00.

Ştirea iniţială:

Cei doi muncitori vor fi transferaţi luni, 5 iulie, la o unitatea medicală din Germania. Transferul se va face cu o aeronavă militară.

În urma incendiului care s-a produs vineri pe platforma industrială Petromidia, doar un om a decedat. Este vorba de Iulian Atanasiu, de 32 de ani, care a lăsat în urmă o tânără soţie, în vârstă de 33 de ani, şi o fetiţă de doi ani.

Alţi cinci colegi de-ai săi au fost răniţi: trei au rămas internaţi la spitalul din Constanţa şi alţi doi au primit îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti. Duminică dimineaţa, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transferul celor arşi la o clinică din afara ţării.

Cel mai grav rănit dintre aceştia este operatorul în vârstă de 53 de ani, care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului.

Al doilea coleg, de 58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei,  se află în unitatea medicală din Capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului.

Citeşte şi:

Tânărul rănit în explozia de la Petromidia contrazice compania. „Nu ştiu cine oferă aceste informaţii, dar sunt total eronate”

Soţia tânărului mort la Petromidia: „Ziua e bine, e mai linişte în suflet, sunt mulţi oameni în jur, dar pedeapsa vine noaptea“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite