Cea mai mare ţeapă imobiliară din Constanţa. Păgubiţii Vectra şi-au cerut banii printr-un protest la înălţime, în staţiunea Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă la prânz, aproximativ 50 de persoane au scandat pe o clădirea ridicată pe terenului de minigolf Aurora. Ei vor să-şi recupereze banii daţi în urmă cu mulţi ani pentru achiziţionarea unor apartamente ce urmau să se construiască pe strada Baba Novac.

Povestea lor a început în 2008, când dezvoltatorul imobiliar Vectra le-a încasat banii, urmând să le predea la roşu casele. Numai că oamenii nu au primit nicio casă, dar nici banii.

Unul dintre păgubiţi este şi Erol Agali, vicepreşedintele Asociaţiei Păgubiţilor Vectra Constanţa, care a dat suma de 40.000 de euro fără a primi nimic la schimb. „La acea vreme, s-a săpat fundaţia şi apoi s-au abandonat lucrările, iar banii patronilor s-au dus pe autoturisme, iar o parte s-au investit în această construcţie, de lângă Aurora, din Mamaia“, spune bărbatul.

Imobilul care se ridică în Mamaia, pe o suprafaţă de 1.413,60 mp, a fost cumpărat de la Primăria Constanţa în anul 2008 de către SC Ospitalitatea Rom Tours 2000 SRL, reprezentată de Petre Ţuţuianu.

Preţul vânzării a fost de 32 dolari pe metrul pătrat. Noul cumpărător avea obligaţia de a respecta destinaţia terenului aferent activului, şi anume artizanat autentic. Numai că pe terenul respectiv s-a ridicat un bloc de apartamente care a ajuns la două nivele, după care lucrările au fost sistate.

Disperarea lor a ajuns la cote de neimaginat. Nu şi-au găsit dreptatea nici la instanţă, nici la autorităţile locale.  Protestele lor au avut  loc când în faţa Prefecturii, când a Primăriei, dar fără ca strigătul lor de ajutor să sensibilizeze pe cineva. „Am încercat în nenumărate rânduri să intrăm în audienţă la fostul primar Radu Mazăre, însă nu am putut niciodată. Am ajuns la Nicuşor Constantinescu, care însă ne-a îndrumat spre primar“, spune Erol Agali.

vectra

Vă mai recomnandăm:

Păgubiţii Vectra, pentru a opta zi în stradă. 80 de familii au achitat integral preţul apartamentelor şi nu au primit nimic în schimb

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite