Cât costă un sejur în această vară pe litoralul românesc. Mamaia, Eforie şi Venus, cele mai căutate destinaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamaia FOTO Ovidiu Oprea
Mamaia FOTO Ovidiu Oprea

Touroperatorii anunţă că, dacă în lunile martie şi aprilie rezervările turistice pentru litoralul românesc au înregistrat valori reduse pe fondul războiului din Ucraina, în luna mai s-au vândut cu 20% mai multe pachete decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada 26 – 29 mai, reprezentanţii a peste 150 de agenţii de turism românesc s-au reunit pe litoralul românesc în cadrul evenimentului „4 zile legendare“ pentru a marca debutul unui nou sezon estival. Evenimentul a fost organizat de Bibi Touroperator, care se prezintă drept cel mai important touroperator specializat exclusiv pe destinaţii din România. 

Operatorii şi specialiştii din turism consideră că litoralul românesc este mai bine pregătit decât anul trecut pentru a îşi întâmpina turiştii: noi investiţii private şi publice au fost finalizate, amenajarea plajelor este posibilă în condiţii optime, preţul mediu al sejururilor rezervate a crescut sub nivelul inflaţiei (+7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), iar oferta turistică din punct de vedere al serviciilor incluse este extrem de diversă, cum ar fi pachete cu animaţie, spectacole şi aquapark.

”În ultimul an pe litoralul românesc s-a văzut o dezvoltare puternică a zonei de baleno şi spa, în special în Eforie Nord. Sudul litoralul îşi schimbă şi el faţa în bine cu investiţii de peste 250 de milioane de euro. Sezonul începe cu 6 plaje blue flag (3 în Mamaia, 2 în Eforie şi 1 în Olimp) şi spre deosebire de anul trecut se dau în folosinţă şi extinderile de plaje, ceea ce va creşte categoric confortul turiştilor. Toate sunt semnale bune, care ne dau încredere că sezonul 2022 va depăşi rezultatele de anul trecut”, a declarat Adrian Voican, preşedinte Bibi Touroperator. 

Turiştii dau de altfel semne că vor reveni în număr mai mare pe litoralul românesc în acest an. Dacă în lunile martie şi aprilie rezervările turistice pentru litoralul românesc au înregistrat valori reduse pe fondul războiului din Ucraina, în luna mai s-au vândut cu 20% mai multe pachete decât în aceeaşi perioadă a anului trecut anunţă Bibi Touroperator.

Cele mai cerute destinaţii litorale în acest an sunt Mamaia, unde în sezonul 2022 preţurile unui sejur de 5 nopţi la 4 stele variază între 5.700 lei (demipensiune) şi 13.500 lei (pensiune completă), Eforie Nord, cu un preţ pe sejur de 5 zile la 3 stele de 2.760 lei (pensiune completă) şi Venus, cu un preţ pe sejur de 5 nopţi la 2 stele de 640 lei.

Vă recomandăm şi: 

Patron de agenţie de turism: „Trebuie să moară două generaţii pentru ca litoralul să scape de haina comunistă“

Costineşti, vara lui 1991. Cum arăta Staţiunea Tineretului în vremurile bune, când nu era o groapă de gunoi VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite