Care sunt cele mai periculoase intersecţii din Constanţa? Vezi aici opinia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care sunt cele mai periculoase intersecţii din municipiul Constanţa
Care sunt cele mai periculoase intersecţii din municipiul Constanţa

Nu trece o zi fără ca într-una dintre aceste intersecţii să nu se producă o tamponare. În muncipiul Constanţa există şase intersecţii care dau mari bătăi de cap participanţilor la trafic, indiferent dacă sunt semaforizate sau doar semnalizate prin indicatoare.

Cea mai periculoasă intersecţie semaforizată din oraş este cea dintre Bulevardul Mamaia şi strada Zorelelor, zona Delfinariu. În zonă se produc, în medie, patru tamponări într-o săptămână.

Accident groaznic în Constanţa: un motociclist a murit după ce a intrat cu viteză într-un autoturism


„E semaforizată, însă nu se respectă prioritatea. Atunci când şoferii se grăbesc şi ignoră asta şi ţin cont numai de faptul că au verde la semafor. Legea este foarte clară: cel care merge înainte are prioritate, cei care fac stânga trebuie să o acorde. Din fericire, şoferii nu vin cu viteză în zonă“, a declarat inspector principal Ciprian Sobaru, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Click pe imagini pentru a vedea poze de la cele mai spectaculoase accidente din Constanţa!

Unul dintre acidentele petrecute în intersecţie în urmă cu o săptămână ar fi putut avea consecinţe grave. Un Matiz a ajuns pe trotuar după ce şoferul unui Mitsubishi nu a dat prioritate. Din fericire, niciun pieton nu aştepta pe trotuar la trecerea de pietoni. Vina i-a aparţinut şoferului Mitsubishi-ului care circula pe strada Zorelelor şi a intrat în intersecţia semaforizată pe culoarea roşie, izbind lateral Matizul care traversa intersecţia pe bulevardul Mamaia. Din cauza coliziunii autoturismul a ajuns pe trotuar dărâmând stâlpii din plastic ce blochează accesul pe trotuar. Şoferul Matizului a fost rănit uşor şi a ajuns la spital.

Rudele unui motociclist mort s-au încăierat cu jandarmii pentru cadavru


Cele mai periculoase intersecţii sunt, în percepţia poliţiştilor, cele de pe Bulevardul Aurel Vlaicu. Cea care ridică cele mai multe probleme este situată la intersecţia bulevardului cu strada Baba Novac, ambele extrem de circulate. „Acolo se află o trecere de cale ferată. Există riscul ca şoferii să rămână blocaţi pe ea, când trece trenul. E foarte aglomerat şi va fi şi mai aglomerat atunci când se vor muta toţi locatarii în cartierul de locuinţe ieftine“, a spus Sobaru, afirmând că, pentru respectiva zonă, nu au nicio soluţie.

Click pe poze pentru a vedea  imagini cu cele mai periculoase intersecţii din Constanţa !

O problemă în curs de rezolvare este cea a intersecţiei de pe acelaşi bulevard cu strada Alba Iulia, în apropiere de podul IPMC. „Sunt foarte multe tamponări şi blocaje în trafic. Tot traficul greu s-a mutat acolo pe un singur sens, marcajele nu sunt trasate şi şoferii se trezesc în stradă fără să ştie unde e axul intersecţiei. Conducătorii vin de pe strada Pasajului, dinspre cimitir, şi intră în coliziune cu cei de pe Aurel Vlaicu, care au prioritate“, a spus poliţistul.

Accident grav cu opt victime pe drumul Constanţa - Tulcea. O persoană a murit, iar printre răniţi se află un copil şi o gravidă

De evitat este şi încrucişarea bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ştefăniţă Vodă, în zona viitorului Mall. „Acolo este şi o trecere de pietoni, foarte periculoasă. Prioritate au, desigur, cei care trec pe bulevard“, a afirmat Sobaru.

Alte două zone de evitat sunt intersecţiile bulevadului Alexandru Lăpuşneanu cu străzile Nicolae Iorga şi Bucureşti. „Pentru prima intersecţie s-au montat semafoare dar s-a renunţat la ele. Segmenta foarte mult traficul“, spune şeful Biroului Rutier Constanţa.

Care sunt cele mai periculoase intersecţii din Constanţa? Spune-ţi părerea!

„Tamponările  de la intersecţia cu Bucureşti se produc tot pe fondul neacordării de prioritate a celor care vor să efectueze viraj stânga“,a mai adăugat inspectorul principal. Inspectorul principal Ciprian Sobaru a spus că mai există intersecţii cu probleme în cartierul Coiciu. „Există străzi pe care şoferul are prioritate, cum sunt Frunzelor sau Portiţei. Şoferul are prioritate în câteva intersecţii până ajung în următoarele, în care pierd prioritatea. Ei nu se mai uită însă la indicatoare, merg înainte şi sunt implicaţi în accidente rutiere“, a mai spus şeful Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Accident în intersecţia Capitol Care sunt cele mai periculoase intersecţii din municipiul Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite