Care este stadiul lucrărilor la plajele din sudul litoralului. Autorităţile dau asigurări că pe 1 Mai totul va fi pregătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională Apele Române dă asigurări că pe 1 Mai turiştii vor găsi plajele din sudul litoralului pregătite. În acest moment lucrările ar fi finalizate în proporţie de 90%.

Activităţile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie 2018 şi până la 16 aprilie au fost amenajate si predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 sa fie finalizate lucrările si pe suprafeţele de plajă libere de contract.

„În intervalul 10 martie – 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în  desfăşurarea activitătilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018”, spun reprezentanţii Apelor Române.

Lucrările de pregătire a plajelor constau în:

  • Lucrări de pregătire a terenului;
  • Lucrări de terasare (aproximativ 80.000mc);
  • Demontarea gardurilor de stuf (au fost demontate aproximativ 10.000 ml de garduri de protecţie);
  • Nivelarea suprafeţelor de plajă (aproximativ 350.000mp);
  • Evacuarea depozitelor de spărturi de scoici din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar (aproximativ 400 tone);
  • Transportarea unor utilaje şenilate în zonele de lucru;
  • Transport nisip din depozite în zonele deficitare;
  • Transport şi depozitare deşeuri rezultate în urma activităţii de curăţare (aproximativ 700 tone).


„Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival”, spun oficialii.

Imagine indisponibilă

Care este situaţia la zi a celor trei tronsoane de plajă:

Tronsonul 1 (Năvodari – Mamaia – Constanţa) care este finalizat în proporţie de 90%.

Tronsonul 2 (Agigea – Eforie – Costineşti – Tuzla) care este finalizat în proporţie de 90%.

Tronsonul 3 (Olimp – Neptun - 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche) care este finalizat în proporţie de 90%.

Cei de la Apele Române declară că „ după finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual, la igienizarea suprafeţelor de plajă libere de contract şi evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ. Responsabilitatea igienizării subsectoarelor de plajă închiriate revine, începând cu data predării, operatorilor economici care deţin contracte de închiriere”.

De asemenea, oficialii spun că turiştii care au ales să petreacă minivacanţa de 1 Mai la mare vor găsi plajele pregătite şi în cele mai bune condiţii.

Pe aceeaşi temă:

Noi sectoare de plajă din Mamaia, Constanţa, Agigea şi Eforie vor fi reabilitate. Care este stadiul proiectului



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite