Carantină la bordul unui vas comercial aflat în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Constanţa a anunţat joi, 27 februarie, situaţia la nivelul judeţului, precum şi măsurile preventive pentru preîntâmpinarea coronavirus.

13 marinari aflaţi pe un vapor care a sosit în Portul Constanţa din Itlalia se află la această oră în carantină. Conform Prefecturii Judeţului Constanţa, echipajul mai trebuie să stea izolat încă 2 zile pentru a se realiza perioada de 14 zile de carantină.

„La momentul de faţă, în judeţul Constanţa nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Situaţia este monitorizată permanent de instituţiile abilitate. Astfel, la ora actuală, sunt disponibile un număr de 2 zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune”, transmite Prefectura Constanţa.

În acest moment, 5 persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa, iar 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. „Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice”, dă asigurări Prefectura.

Spitalul de Boli Infecţioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19, iar autorităţile judeţene au făcut demersuri pentru achiziţionarea mai multor kituri.

Totodată, în Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetăţenilor care tranzitează aeroportul.

„Îi rugăm, pe această cale, pe toţi cetăţenii judeţului Constanţa să se informeze din sursele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, se mai arată într-un comunicat al Prefecturii Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Măsuri speciale pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. Pasagerii sunt verificaţi cu termometre non-contact

„Confirmare de coronavirus la Spitalul Militar“. Zvonul care a dat frisoane unui oraş întreg 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite