Candidatul ARD Gigi Chiru, reclamat de USL pentru mită electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PDL Constanţa Gigi Chiru candidează pentru Senat FOTO Adevărul Constanţa
Liderul PDL Constanţa Gigi Chiru candidează pentru Senat FOTO Adevărul Constanţa

USL declară că se află în posesia unei înregistrări audio-video, pe care a depus-o la dosar, despre mita electorală oferită constănţenilor.

Uniunea Social Liberală (USL) a făcut joi, 6 decembrie, plângere penală şi sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean.

Reclamaţiile îl vizează pe candidatul ARD la funcţia de senator în Colegiul Uninominal nr. 4, Christian Gigi Chiru.

USL declară că se află în posesia unei înregistrări audio-video, pe care a depus-o la dosar, despre mita electorală oferită constănţenilor.

„Aceasta este practicată de candidatul ARD care a promis sume de bani unor persoane din zona cartierului Tomis Nord - municipiul Constanţa, unde desfăşoară activităţi de strângere de semnături şi voturi pentru acest candidat. Concret, s-au întocmit liste cu alegători dispuşi să voteze pentru acest candidat, în schimbul unor sume de bani. Discuţiile înregistrate redau şi modalitatea de remunerare pentru activitatea de strângere de semnături - 2-3 milioane lei pentru fiecare persoană“, se arată în comunicatul USL.

Uniunea Social Liberală susţine că din înregistrări reiese că „activitatea de strângere frauduloasă de semnături în sensul votării candidatului ARD, prin promisiunea oferirii unor sume de bani, are un caracter organizat, în condiţiile în care sunt implicate persoane din staff-ul de campanie, care desfăşoară efectiv activitatea de colectare de semnături pe bază de liste“.

USL atrage atenţia că „promiterea, oferirea, dar şi primirea de foloase necuvenite excede limitele unei campanii electorale legale, ajungând în sfera de aplicabilitate a normelor de drept penal“. Alianţa politică spune că astfel se aduce atingere drepturilor celorlalţi competitori electorali, cu efecte directe asupra rezultatului final al scrutinului din data de 9 decembrie.

USL-iştii amintesc autorităţilor abilitate că au obligaţia să întreprindă măsuri ferme şi imediate pentru stoparea unor asemenea practici ilegale. „Faţă de aspectele semnalate, solicităm identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor participante la comiterea acestei infracţiuni“, menţionează USL.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite