BEC a respins cererea de anulare a alegerilor de la Costineşti. Candidatul PNL a câștigat Primăria la un vot diferență

0
Publicat:

Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa. Viceprimarul liberal în funcție, Gheorghe Mechenici, a câștigat alegerile în fața actualului primar, social-democratul Jeanu Dumitru, la diferență de un singur vot.

În adresa BEC se menționa că două persoane au votat fără a avea drept de vot Foto: Arhivă
În adresa BEC se menționa că două persoane au votat fără a avea drept de vot Foto: Arhivă

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, Vlad Jipa, a spus duminică, referitor la hotărârea BEC, că poate fi atacată în instanţă.

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr. 29 Costineşti a stabilit, vineri seară, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie, din localitatea Costineşti. Hotărârea a fost comunicată Biroului Electoral Central (BEC) şi Biroului Electoral Judeţean nr.14 Constanţa, împreună cu documente justificative, pentru a se lua decizia finală privind anularea sau nu a scrutinului electoral de la Costineşti, conform Agerpres.

În adresa înaintată către BEC au fost menţionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul că două persoane, dintre care una este un cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

De altfel, Dumitru Jeanu (PSD) era, inițial, dat drept câștigător la un vot diferență pentru un nou mandat de primar la Costinești.

S-au semnat procesele, însă candidatul PNL Gheorghe Mechenici a contestat numărarea voturilor și procesele verbale încheiate. Astfel, numărarea voturilor a fost reluată și în cele din urmă a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL,  la o diferenţă de un singur vot.

"Având în vedere aceste aspecte, coroborat cu faptul că la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, la o diferenţă de doar 1 (unu) vot, şi luând în considerare că nu există posibilitatea să se stabilească, dincolo de orice îndoială rezonabilă, cu cine a votat persoana care nu a respectat acest drept, fiind evident că votul acesteia putea fi hotărâtor, apreciem că se impune anularea alegerilor şi reluarea scrutinului electoral la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti", se arăta în adresa transmisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC.   

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite