Aproximativ 800 de militari vor participa la un exerciţiu naval în zona Constanţa-Mangalia şi în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exercitii navale
Exercitii navale

Săptămâna viitoare va avea loc un exerciţiu naval românesc, Shield Protector, la care vor participa aproximativ 800 de militari. În cadrul exerciţiului vor fi făcute trageri de luptă, pe mare, în aer şi pe teren.

Forţele Navale Române au anunţat, joi, că în perioada 21-23 iunie vor avea loc activităţi complexe de instruire şi trageri de luptă, în zona Constanţa-Mamaia, dar şi în spaţiul maritim al României la Marea Neagră, relatează news.ro. 

"Aproximativ 800 de militari din structurile Flotei, Bazei Logistice Navale «Pontica», Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare «Callatis», Direcţiei Hidrografice Maritime şi Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică vor exersa proceduri operaţionale standard pentru supraveghere navală, cercetare-neutralizare mine marine, menţinerea imaginii maritime şi aeriene, precum şi pentru asigurarea informativă, logistică şi hidrografică în timpul ducerii acţiunilor de luptă”, au arătat Forţele Navale.

Grupul de lupta Maritim va fi alcătuit din şase nave şi două elicoptere Puma Naval, în timp ce pe uscat acţiunile acestui exerciţiu de instruire vor fi susţinute de două dispozitive mobile de lansare rachete. 

"În conformitate cu legislaţia internaţională, Direcţia Hidrografică Maritimă a emis un aviz pentru navigatori, în care au fost anunţate coordonatele raioanelor maritime in care se execută trageri navale de artilerie, perioada şi intervalul orar în care raioanele respective, din Zona Economică Exclusivă şi din Zona Contiguă a României sunt periculoase pentru navigaţia la suprafaţă şi în imersiune, fiind recomandată menţinerea unei distanţe de siguranţă”, au mai precizat Forţele Navale.

Shield Protector este un exerciţiu militar care are loc anual. Acesta este organizat de Forţele Navale Romîne şi are ca scop consolidarea deprinderilor echipajelor navale şi a structurilor de comandă, în aplicarea procedurilor standard NATO de luptă.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite