Ada, tânăra voluntară care se luptă să trăiască: „Mă rog în fiecare seară să mă trezesc a doua zi“. Vărul ei, pilot de MiG, a murit acum trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana I. foto: Facebook Elena Ada
Adriana I. foto: Facebook Elena Ada

Adriana Elena Iliescu (29 de ani) se luptă de şase ani să trăiască. În tot acest timp, printre operaţii şi alte tratamente medicale, Ada face voluntariat alături de cei din Asociaţia Magic pentru a-i ajuta pe copiii care suferă de afecţiuni grave. Acum, la rândul ei, are nevoie de sprijinul celorlalţi.

În anul 2016, Adriana a început să-şi piardă auzul pe partea dreaptă. Deşi medicii o asigurau că totul este în regulă, că timpanul este sănătos, în urma unui RMN a aflat că suferă de neurofibromatoză de tip 2 cu neurinom acustic bilateral compresiv pe trunchiul cerebral, maningioame ale fosetei Meckel dreapta şi cervical cu compresie medulară. 

„Da, un diagnostic crunt pentru o tânără de 23 ani care avea viaţa înainte şi multe visuri, care îşi doreşte o familie, un copil, care mai mult de 12 ani din viaţă a făcut handbal – un sport minunat, şi căreia i s-a răpit această pasiune”, spune Ada. 

Iniţial, tânăra a luat legătura cu o clinică din Germania, dar costul a două operaţii (înlăturarea a două tumori din cele trei descoperite) se ridica la 100.000 de euro, o sumă imposibil de adunat, mai ales că intervenţiile trebuiau să se facă într-un timp destul de scurt. 

Cu toate acestea, Adriana nu s-a dat bătută şi a reuşit să facă o operaţie de extirpare a unei tumori la Brain Institute (Bucureşti) cu aproximativ 30.000 de lei, bani pe care i-a adunat de la prieteni şi alţi binevoitori. A urmat apoi o altă operaţie, la aceeaşi clinică, nu lipsită de emoţii şi spaima unei posibile paralizii, dar, în final, încununată cu succes. 

Adriana a trecut prin alte intervenţii şi şedinţe de radioterapie efectuate în Turcia, a descoperit alte tumori şi a avut nevoie de ajutorul celor din jur pentru „a rămâne” om. „Am ajuns să mă rog în fiecare seara să mă trezesc a doua zi. Nu ştiu câţi cunoaşteţi acest sentiment, însă este unul dureros”, spune tânăra.

adriana iliescu ursa facebook adriana iliescu

Sursa foto: FB/Elena Ada

 

O nouă tumoră, un nou chin

Doar că, recent, medicii au descoperit că tânăra are o nouă tumoră cerebrală care nu poate fi operată deoarece şi-ar pierde auzul definitiv şi ar rămâne cu o pareză facială pe partea stângă. Singura soluţie este să facă două şedinţe de radioterapie Cyberknife (GammaKnife) la o clinică din Turcia, însă costul lor ajunge la 12.000 de euro, iar Adriana încă nu are toată suma. 

„Mai am la dispoziţie fix 20 zile până la plecarea în Turcia, zile în care trebuie să strâng 5.000 de euro, o sumă exorbitantă pentru mine, însă o sumă care mă ajută să trăiesc, să mă bucur de fiecare zi aşa cum o faceţi fiecare dintre voi”, spune tânăra.

Nu este prima lovitură a soartei pentru familia Adei. În urmă cu trei luni, vărul ei, pilotul Costinel Iosif Niţă, care se afla la manşa unui MiG-21 LanceR, s-a prăbuşit în seara de 2 martie la Gura Dobrogei, în judeţul Constanţa. Militarul avea 31 de ani.

Cei care doresc să o ajute pe Adriana să treacă şi peste această suferinţă o pot face PayPal: ada.iliescu23@yahoo.com; Revolut: Liviu Cristian 0740376532; Liviu Cristian RO47INGB0000999912049987 ING lei;  Iliescu Elena Adriana BG68INTF40012071874195 (Euro), Bic/Swift: INTFBGSF

adriana iliescu ursa facebook adriana iliescu

Pilotul Costinel Niţă şi Adriana Iliescu sursa foto: FB/Elena Ada

 

Vă recomandăm şi: 

Mai sunt două zile pentru a oferi gratuit 3,5% din impozitul pe venit. Băiatul care poate fi ajutat să meargă VIDEO

Refugiaţii ucraineni continuă să cureţe de gunoaie plajele din Constanţa. „E singurul mod în care vă putem mulţumi”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite