26 de migranţi afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră în zona localităţii Ostrov, județul Constanța

0
Publicat:

Douăzeci şi şase de cetăţeni afgani care au încercat să treacă ilegal frontiera în România din Bulgaria au fost depistaţi într-o autoutilitară de către poliţiştii de frontieră constănţeni, în noaptea de miercuri spre joi, în zona localităţii Ostrov.

Poliția de Frontieră - foto: Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - foto: Poliția de Frontieră

Garda de Coastă a informat, printr-un comunicat de presă, că pe 25 mai, în jurul orei 00,30, pe DN 3, în zona localităţii Ostrov, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, condusă de un cetăţean bulgar, în care se afla un grup de 26 de cetăţeni străini.

"Întrucât persoanele nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări a rezultat faptul că sunt 26 cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 ani, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria", se arată în comunicat, preluat de Agerpres.

Conform Gărzii de Coastă, cercetările în acest caz sunt în curs de desfăşurare pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a săvârşit fapta, dar şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a eventualelor persoane care au facilitat trecerea ilegală şi transportul migranţilor.   

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite