VIDEO Mesaje şocante pe pliantele anti-homosexuali la Cluj. Scandal între doi tineri care le distribuiau şi un activist pentru drepturile persoanelor gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Dunăreanu s-a certat cu cei doi tineri care distribuai pliante anti-homosexuali. FOTO: Diana Ţepeş
Lucian Dunăreanu s-a certat cu cei doi tineri care distribuai pliante anti-homosexuali. FOTO: Diana Ţepeş

„În ultimul an, 65% dintre tinerii transsexuali s-au gândit serios la sinucidere”, este doar unul dintre mesajele şocante găsite pe pliantele pro-referendum care sunt distribuite la Cluj. Lucian Dunăreanu, organizatorul marşului Cluj Pride, a surprins doi tineri care distribuiau pliante, pretinzând că sunt de la Poştă.

Lucian Dunăreanu, preşeditele Asociaţiei PRIDE România şi organizatorul marşului Cluj Pride, a relatat pe pagina sa de Facebook un episod în care doi tineri care pretindeau că sunt de la Poştă au distribuit pliante „denigratoare” despre homosexuali. 

„Tocmai sunt sunat la interfon : "Poşta!". Mi se părea dubios să fie poşta la ora asta. Cobor şi, surpriză, se îndesau de zor pliante denigratoare, care instigă la ură, pliante menite să manipuleze grosolan opinia publică la acest referendum, pliante care să transforme un grup minoritar opresat în pericolul nr. 1 (vedeţi pliantul alăturat). Plus au încălcat proprietatea prin înşelătorie. 

Am sunat la 112, pentru ca un echipaj de Poliţie să vină să-i legitimeze dar s-au speriat şi au tulit-o din bloc fără să-şi termine treaba pentru care au venit. Că tot era frumos afară, am zis să le dau o mână de ajutor şi i-am condus spre următoarea scară. Dar s-au speriat şi, dezorientaţi, iniţial au luat-o spre BIG Mănăştur apoi au făcut cale întoarsă, spre maşină. Evident că au vrut şi să mă intimideze şi pe tot parcursul plimbării ma abureau cum ei salvează România, cum nu îi plăteşte nimeni să-şi piarda zilele şi serile pentru o cauză care nu-i afectează deloc şi cum au văzut ei la Cluj Pride că au fost aduşi străini cu autocarele, străini care ne vor răul ţării. (între noi fie vorba, abia ne-au ajuns banii de tipărituri, d-apoi de autocare).”

cluj mesaj anti homosexuali. foto lucian dunareanu

Ce scria pe pliante

„1. Persoanele gay, 1% din populaţie, reprezintă 83% din cazurile de sifilis.

2. Bărbaţii gay au şanse de 15 ori mai mari să aibă hepatita B decât oricine altcineva. 

3. În 2010, homosezualii aveau şanse de 200 de ori mai mari să fie diagnosticaţi cu HIV decât bărbaţii heterosexuali. 

4. Unul din 8 bărbaţi gay din Lindra are HIV. 

5. UN bărbat gay are şanse de 60 de ori mai mari să fie purtător de HIV decât un bărbat heterosexual.

6.Transexualii de la bărbaţi la femei au şanse de 50 de ori mai mari să aibă HIV decât persoanele normale.

7. În ultimul an, 65% din tinerii transsexuali s-au gândit serios la sinucidere. 

8.Studenţii homosexuali sau transsexuali promovează de două ori mai greu decât cei normali

9. 41% dintre transsexuali au încercat şi nu au reuşit să se sinucidă.

10. Homosexualii sunt mai predispuşi decât persoanele normale să aibă afecţiuni mintale. 

11. Faţă de copiii crescuţi de familia naturală, probabilitatea ca cei crescuţi de cuplurile sodomite să trăiască sub pragul sărăciei este de două ori mai mare. 

12. Afirmaţiile că părinţii homosexuali sunt la fel de capabili să crească copii ca şi părinţii normali sunt eronate.

Mesajul lui Lucian Dunăreanu: Referendumul urii incurajeaza extremistii să se manifeste

Contactat de „Adevărul”, Lucian Dunăreanu a dat următoarea declaraţie: 

„Nu ma astept ca organele de ordine sa fie prea constiente cu privire la importanta si prevenirea infractiunilor motivate de ura. Asta e doar inceputul. Referendumul urii incurajeaza extremistii să se manifeste impotriva minoritatilor opresate.

Noi am incercat intotdeauna sa dialogam si sa fim deschisi. Am considerat ca doar asa ne putem intelege intre noi si construi impreuna o societate unita. Unii au tot interesul sa ne dezbine pentru a ne stăpâni.

Populaţia, indiferent ca sunt de partea homosexualilor sau împotriva lor, de data asta trebuie sa dea un semn de maturitate si sa nu gireze acest referendum care doar deschide o prapastie. Iar cei care fac lucrurile astea sa fie posibile au agenda lor ascunsa, nu pot fi înduplecati sau schimbati”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite