Un profesor universitar cunoscut ameninţă cu demisia dacă rectorul UMF Cluj nu-şi retrage susţinerea pentru „ministrul pamblică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ciuce e decis să-şi prezinte demisia din senatul UMF dacă rectorul Irimie nu-şi retrage semnătura. FOTO: reginamaria.ro
Constantin Ciuce e decis să-şi prezinte demisia din senatul UMF dacă rectorul Irimie nu-şi retrage semnătura. FOTO: reginamaria.ro

Profesorul Constantin Ciuce, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie de la Cluj, a reacţionat, după apariţia listei cu numele rectorilor care au semnat o scrisoare pentru susţinerea lui Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Constantin Ciuce a postat pe Facebook un mesaj în care îi critică pe semnatarii scrisorii şi ameninţă că îşi va da demisia din Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, dacă rectorul Alexandru Irimie nu-şi va retrage semnătura. Reputatul profesor consideră că „Imposibilitatea de a te exprima corect în limba română ar trebui să fie o barieră de netrecut pentru oricare dintre profesiile ce implică activitate didactică, de la grădiniţă la universitate”. 

Mesajul lui Ciuce

„Imposibilitatea de a te exprima corect în limba română ar trebui să fie o barieră de netrecut pentru oricare dintre profesiile ce implică activitate didactică, de la grădiniţă la universitate. Cu atât mai mult pentru cadrele didactice ajunse în vârful piramidei universitare.

Citind scrisoarea de susţinere a domnului Valentin Popa, în funcţia de ministru al Educaţiei, semnată de către rectori, mă întreb unde este demnitatea acestora şi ce transmit, prin atitudinea de solidaritate comunităţii academice şi generaţiilor de actuali şi posibili studenţi?

Când au decis să semneze scrisoarea de solidaritate, rectorii nu au putut să o facă în nume propriu, pentru că poziţia lor publică este strâns legată de imaginea universităţii pe care o conduc. Senatele universităţilor implicate au ceva de spus?

Regret să constat că nici UMF Iuliu Haţieganu nu face excepţie de la ceea ce aş putea numi, cu tristeţe, confirmarea la cel mai înalt nivel a degradării şcolii româneşti. Dacă rectorul UMF Iuliu Haţieganu nu îşi retrage semnătura de pe scrisoarea de susţinere, îmi voi da demisia din senatul universităţii”, a scris Ciuce pe contul său de Facebook.

Rectorul UBB neagă că l-ar fi susţinut pe Popa

Ioan Aurel Pop, rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a negat că ar fi susţinut nominalizarea lui Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Numele lui Pop a apărut pe o listă în care şi-ar fi înscris semnăturile de susţinere 45 de rectori din ţară.

„Eu mai am câteva luni şi o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în aşa ceva. Nu l-am susţinut şi nu-l voi susţine pe domnul Popa. Lucrez în învăţământ şi mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua aşa, va fi dezastru. În direcţia aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat şi nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susţint pe domnul Popa. Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susţinătorilor săi, mi se pare ciudat”, a declarat Pop pentru „Adevărul”. 

Citeşte şi

Rectorul UBB neagă că ar fi semnat scrisoarea pentru susţinerea „ministrului pamblică“: „Mă deranjează la culme măgăriile astea“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite