UBB ia măsuri din cauza numărului mare sinucideri din campusul universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca
Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ia în calcul posbilitatea deschiderii unui centru de consiliere a studenţilor. Decizia vine în urma numărului mare de sinucideri care au avut loc în ultimii doi ani în campusul universitar Hasdeu.

Ultima sinucidere a avut loc sâmbătă noaptea când o tânără de 20 de ani din Bistriţa, studentă la Facultatea de Teatru şi Film din cadrul UBB a fost găsită spânzurată în camera ei de cămin. Tânăra s-a strangulat cu cearceaful legat de uşa de la dulapuri.

CITEŞTE CUM A FOST GĂSITĂ STUDENTA

Studenta nu se afla la prima tentativă de sinucidere

Citeşte mesajele de adio ale studentei sinucigaşe

Potrivit purtătorului de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, în urma tragediei s-ar putea pune în discuţie deschiderea unui centru de consiliere pentru studenţi, având în vedere că este a cincea sinucidere în ultimii doi ani din campusul Hasdeu.

Studenta sinucigaşă părea interesată de femei

„Noi o să încercăm să mergem pe linia unui centru de consiliere. Când primim rezultatele anchetei vom discuta. Cred că avem suficiente cadre didactice foarte bune care se pot ocupa de acest centru pentru ca tragedii de acest gen să nu se mai întâmple", a precizat Irimieş.

Profesorii studentei: „Era o elevă model“

Prietenii studentei sinucigaşe: „Este o veste şocantă şi un adevăr pe care îl afli prea târziu“

În luna mai a anului trecut, un tânăr de 23 de ani student la Facultatea de Matematică s-a aruncat de la etajul nouă al Căminului XVI din Hasdeu. O tragedie similară a avut loc şi în luna iunie a anului 2010 tot în Căminul XVI din Hasdeu, când un student de 20 de ani s-a aruncat de la etajul opt al clădirii.

Psihologul Daniel David: „Studenţii ar trebui să primească gratuit consiliere psihologică“

Tot în anul 2010, în luna aprilie, o tânără de 20 de ani a murit după ce a căzut în casa liftului căminului numărul XVI, din campusul studenţesc Hasdeu. Ea se blocase între etajele opt şi nouă şi a încercat să iasă din cabina ascensorului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite