Tragedia de la Cluj. Cine sunt cele trei persoane care s-au electrocutat în piscină. Cum s-a petrecut incidentul

0
Publicat:

Un fost director de bancă se numără printre cei trei clujeni găsiți electrocutați lângă piscină. Ovidiu Mureșan avea 46 de ani și este descris de prieteni drept un „om extraordinar”. Alături de el au murit și părinții lui.

Cei trei clujeni au fost găsiți decedați lângă piscina gonflabilă. FOTO: Arhivă
Cei trei clujeni au fost găsiți decedați lângă piscina gonflabilă. FOTO: Arhivă

Au apărut detalii noi în cazul tragediei de la Cluj de marți seara când, într-o curte a unei case din colonia Sopor au fost găsite trei persoane decedate lângă o piscină gonflabilă. Poliția bănuiește că cei trei au decedat electrocutați. 

Ovidiu Mureșan (46 de ani) a fost director de bancă și era un economist cunoscut în Cluj-Napoca. Bărbatul nu era căsătorit și nu avea copii. În cea mai mare parte a timpului, acesta  locuia împreună cu părinții lui de 74 și 76 de ani care, de asemenea, au decedat în cazul tragicului accident. 

„A fost un om extraordinar”, a susținut un prieten de-al lui Ovidiu. Bărbatul avea planuri mari - deținea câteva hectare de teren și intenționa să construiască mai multe case în zonă.

 

Simulare a accidentului. FOTO: Pro TV
Simulare a accidentului. FOTO: Pro TV

Scenariul posibil

Incidentul tragic a fost descoperit de un vecin, care a sunat la 112 după ce încercase fără succes să ia legătura telefonic cu toți cei trei membrii ai familiei. Era marți, 18 iunie, spre seară.

Poliția, sosită imediat la fața locului, a găsit cele trei victime îmbrăcate în costume de baie, fără viață lângă o piscină gonflabilă

Scenele de la locul tragediei arată că cei trei membri ai familiei, fiul de 46 de ani, și părinții lui de 74 respectiv 76 de ani, și-ar fi găsit sfârșitul într-un mod cumplit, relatează Pro TV.

Aceștia s-ar fi electrocutat, rând pe rând, din cauza unei instalații electrice improvizate.

„Deasupra bazinului din curte treceau mai multe fire de curent. Fiul era în apă, când, se pare, un fir s-a rupt. El a fost primul care s-a electrocutat. Mama lui ar fi sărit să-l salveze, dar curentul a trecut și prin corpul ei. Martor la scene a fost tatăl de 76 de ani, ultimul care a încercat să-și scoată de acolo familia. A murit, însă, și el”, arată sursa citată.

Ovidiu Mureșan era foarte apreciat de prieteni. FOTO: Arhivă personală
Ovidiu Mureșan era foarte apreciat de prieteni. FOTO: Arhivă personală

Ce se întâmplă în cazul unui șoc electric

În cazul producerii unui soc electric, curentul electric poate acționa direct asupra inimii sau asupra sistemului nervos și concomitent asupra inimii și sistemului nervos. Drept urmare, moartea poate surveni datorita încetării funcționarii inimii, oprirea respirației sau acțiunii lor concomitente”, se arată într-un raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Încetarea funcționarii inimii e cauzată de supraexcitarea acesteia de către tensiunea suplimentara aplicata, că urmare a trecerii curentului electric. În mușchiul inimii se induce permanent o diferență de potențial, care constituie stimulul necesar pentru fiecare contracție a ei. La trecerea curentului electric se aplica o tensiune suplimentară, un stimul neobișnuit, ce provoacă contractarea fibrelor mușchiului inimii. Aceasta contracție se adaugă contracțiilor inimii produse pe cale naturala - arată sursa citată.

Sub acțiunea directa și reflectată a curentului electric, contracțiile și destinderile fibrelor mușchiului inimii se produc dezordonat și asincron, cu o frecventa de câteva sute de ori pe minut, față de funcționarea normala a inimii cu 70 de bătăi pe minut, ceea ce duce , practic, la încetarea acțiunii de pompare și, deci, a circulației sângelui.

Încetarea circulației sângelui are drept consecință moartea biologica după 3-5 minute a celulelor sensibile ale organismului. Fenomenul descris poarta denumirea de fibrilație și este practic echivalent cu încetarea funcționarii inimii”, arată raportul citat. 

 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite