Speculă în vremea coronavirusului. Cum a încercat o firmă  să trimită în Italia mii de măşti chirurgicale şi costume de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Cluj a dispus oprirea expedierii mai multor colete cu materiale de protecţie - mii de măşti chirurgicale, costume de protecţie medicale şi botoşei de protecţie - care urmau să fie trimise în Italia.

Mai multe colete în care se găseau 10 mii de măşti chirurgicale, 17 mii de măşti de menaj, 400 de mănuşi de protecţie, 45 de costume de protecţie medicale şi 400 de botoşei de protecţie (încălţăminte) au fost înregistrate, astăzi, la terminalul Cargo al aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj. 

Coletele erau expediate, conform unor surse din apropierea anchetei, de o firmă din Gheorgheni, judeţul Harghita, către o companie din Roma. Pentru a eluda prevederile conform cărora este interzisă scoaterea din ţară a echipamentelor medicale (inclusiv echipamente de protecţie), firma expeditoare a menţionat că sunt transferate măşti de protecţie pentru construcţii, fapt care a trezit suspiciunea autrităţilor, care au procedat la verificarea coletelor. Au fost găsite materialele de protecţie medicală amintite.   

   

Comunicatul oficial

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis următoarea informare: 


„În cursul zilei de astăzi, 18 martie 2020, a fost identificată expedierea mai multor colete prin terminalul Cargo, aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, expeditor fiind o societate comercială din judeţul Cluj, iar destinatarul o societate comercială din Roma, Italia. 

A fost informată Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj care a dispus oprirea expedierii, urmând ca organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun îndreptate către societatea comercială.” 

Decizia în ceea ce priveşte ce se va întâmpla cu coletele se va lua în această după-masă. 

Citeşte şi

 Colete cu mii de măşti chirurgicale şi cu costume de protecţie medicală, oprite la Cluj. Urmau să fie expediate în Italia

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite