Şoferii analfabeţi vor fi judecaţi la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Ciurar (dreapta) şi Florin Iancău vor cere să fie eliberaţi la Zalău
Traian Ciurar (dreapta) şi Florin Iancău vor cere să fie eliberaţi la Zalău

Magistraţii clujeni au trimis spre judecare colegilor din Sălaj, cererea de eliberare a şoferilor fără şcoală, care şi-au cumpărat ilegal permisele de conducere ungureşti.

Citiţi şi Permise ungureşti pentru analfabeţi

Cinci din cei 17 romi arestaţi recent pentru cumpărarea de influenţă în vederea obţinerii permisului de conducere au solicitat joi eliberarea provizorie din arest, sub control judiciar, respectiv pe cauţiune.

Procurorii DNA au invocat o excepţie şi au solicitat declinarea competenţei teritoriale şi expedierea dosarelor la Tribunalul Sălaj. Magistratul de şedinţă a acceptat solicitarea şi a trimis cauzele spre judecare la Zalău.

Un număr de peste 30 de romi din judeţele Sălaj şi Bihor sunt urmăriţi penal, pentru că ar fi aranjat susţinerea examenului pentru obţinerea permisului auto, la o şcoală de şoferi din Budapesta. Jumătate din aceştia sunt cercetaţi în stare de arest preventiv.

Procurorii DNA au anunţat în cursul după amiezei încă o arestare în acest caz. Stelian Haraga s-a adăugat celor 17 arestaţi din lotul Sălaj. Stelian Haraga este tatăl lui Liviu Haraga, arestat în urmă cu două săptămâni. Procurorii DNA susţin că persoana arestată joi a cumpărat influenţa pe lângă capii reţelei, Budai Radu şi Varga Janos, pe care i-a transportat împreună cu alte persoane implicate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite