Simţ civic. Un pompier din Cluj a acordat, în timpul liber, primul ajutor unei victime dintr-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pompier din Cluj a ajutat un pieton rănit în urma unui accident rutier deşi se afla în timpul său liber. Ioan Urzică a folosit un şiret ca să facă un garou la mână şi a menţinut victima în poziţie de siguranţă până la sosirea colegilor săi de la SMURD.

Pompierii spun că accidentul rutier la care colegul lor a acordat primul ajutor s-a petrecut vineri, 17 martie, în jurul orei 11.00, pe strada Alexandru Vaida Voievod din Cluj. Un pieton a fost accidentat de un autoturism şi a suferit o fractură deschisă la membrul superior drept, traumatism toracic şi mai multe plăgi.

„Colegul nostru, Urzică Ioan, Acesta, din proprie iniţiativă, a acordat persoanei rănite primul ajutor medical, înaintea sosirii echipajului SMURD, prin aplicarea unui garou la mână, adaptat dintr-un şiret, şi menţinerea victimei în poziţia de siguranţă. Deşi aflat în timpul liber, subofiţerul nu a neglijat faptul că persoana aflată în suferinţă avea nevoie de ajutor şi, prin intervenţia sa, a reuşit să amelioreze starea de sănătate a victimei, până la sosirea echipajului de Terapie Intensivă Mobilă SMURD“, precizează reprezentanţii ISU Cluj, într-un comunicat.

image

Imagine de la locul intervenţiei ISU  FOTO ISU Cluj

În perioada 17-19 martie, echipajele ISU Cluj au intervenit în peste 100 de situaţii precum intoxicaţii, afecţiuni cardiace, traumatisme, stopuri cardio-respiratoare, acordări de prim-ajutor urmare a accidentelor rutiere, o descarcerare, misiuni pentru asigurarea evenimentelor publice etc. Alte zeci de intervenţii au fost pentru stingerea incendiilor, asanarea muniţiei neexplodate, asistenţa persoanelor, salvări de animale şi asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la o conductă de gaz ruptă. 

Potrivit pompierilor, ponderea intervenţiilor pentru stingerea arderilor de vegetaţie uscată este încă ridicată - 21 de intervenţii -, drept pentru care aceştia reamintesc necesitatea respectării măsurilor de prevenire pe timpul igienizării terenurilor de resturile de vegetaţie.

Mai puteţi citi:

Spirit civic demn de urmat. Exemplul a doi clujeni care au ajutat poliţiştii să-i prindă pe răufăcători

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite