Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Cum a reuşit Clujul să fie primul judeţ din ţară: „formula“ care a făcut diferenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj  FOTO: Adevărul
Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj  FOTO: Adevărul

Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Într-un top al judeţelor cu cea mai mare promovabilitate la Bac 2015, Clujul este primul cu 82,18%. Inspectorul şcolar general Valentin Cuibus a declarat într-o conferinţă de presă că rezultatele bune se datorează efortului profesorilor, implicării părinţilor, simulărilor şi controalelor făcute de inspectori la liceele tehnice.

”Rezultatele se datorează, în mare măsură, profesorilor. Au muncit enorm până să-i aducă pe elevi la aceste note. le mulţumesc şi părinţilor care au înţeles că doar implicându-se lucrurile pot fi mai bune. Ei au văzut rezultatele de la simulări, iar după simulări s-a discutat fiecare lucrare în parte. Acolo unde s-au implicat părinţii, rezultatele sunt foarte bune”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj. 

La Bacalaureat 2015, judeţul Cluj s-a clasat pe primul loc al promovabilităţii. 82,18% dintre absolvenţi şi-au luat examenul de maturitate, cu circa 8 mai mulţi faţă de anul trecut.

”Pe filiera tehnologică avem o creştere cu 12%, aceasta e datorată faptului că am intensificat controalele pe materiile de Bac. La liceele tehnologice s-a lucrat foarte mult, s-au făcut schimburi de experienţă cu liceele bune, s-au înmulţit numărul orelor suplimentare. Aşa s-a ajuns la un procent mare”, explică inspectorul.

Un alt argument pentru care a crescut promovabilitate sunt simulările.

Bacalaureat 2015. Soluţii de mărire a promovabilităţii: a doua simulare şi ”meditaţii” gratuite

Valentin Cuibus a declarat, pentru ”Adevărul”, că va fi o analiză a rezultatelor din acest an ca să se vadă ce nu a mers bine şi ce poate fi îmbunătăţit - 4/5 şcoli au promovabilitate sub 30%.

”Vom reintroduce o a doua simulare. În 2013 am făcut asta şi a dat rezultate. A fost ca un avertisment pentru părinţi şi elevi”, susţine inspectorul.

La şcolile un s-a intrat în clasa a IX-a cu medii mici vor fi gândite o serie de ore suplimentare la care vor preda gratuit profeosri de la licee bune.

Promovabilitatea BAC 2012 - 56,3%. 

Promovabilitatea la BAC 2013 - 71%

Promovabilitatea la BAC 2014 - 73,91%

Promovabilitate BAC 2015 - 82,18%

Mai puteţi citi:

Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Performanţă de invidiat: „Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10“

Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Primul judeţ din ţară la promovabilitate: 82,18% dintre elevi au luat Bac-ul

BAC 2013 Rezultate parţiale. CLUJUL, al doilea judeţ din ţară ca promovabilitate la Bacalaureat: 71% UPDATE

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri