Reprezentanta României la Miss Univers studiază Istorie: „Miss Univers e o femeie frumoasă, o femeie lider şi un purtător de cuvânt pentru întreaga populaţie” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanta României la Miss Univers studiază Istoria la Cluj. FOTO: Arhivă personală
Reprezentanta României la Miss Univers studiază Istoria la Cluj. FOTO: Arhivă personală

Studentă la Istorie în Cluj, Carmina Olimpia Cotfas va participa la Miss Univers 2021, competiţie care are loc pe 12 decembrie, în Israel. Tânăra a explicat ce înseamnă pentru ea acest concurs de frumuseţe.

Carmina Olimpia Cotfas are 20 de ani şi este originară din Târgu Mureş. Ea este studentă la Facultatea de Istorie şi Filosofie, în cadrul UBB Cluj Napoca, iar de la vârsta de 14 ani cochetează cu modellingul.

Pentru Carmina Miss Univers este mai mult decât un simplu concurs de frumuseţe:

„E mult mai complicat decât pare, începând cu mersul pe scenă, care e mult mai deosebit decât orice mers de modelling sau mersul pe stradă, până la antrenamente de discurs, cum îţi expui ideile, pregătiri de aspect fizic, estetic. Nu e suficientă doar frumuseţea. Ceea ce mă bucură este că, mai ales în ultimii ani, concursurile de frumuseţe s-au transformat din acele concursuri în care este judecat doar aspectul fizic, în adevărate platforme de susţinere a femeilor, şi nu numai, pentru că avem şi concursuri de mister. Sunt acele platforme de încurajare a femeilor să fie mai mult decât doar frumoase, este vorba despre acea beauty with a purpose (frumuseţe cu un scop), noi toate avem câte o cauză pentru care luptăm, proiecte pe care vrem să le promovăm cu ajutorul platformei Miss Universe şi inclusiv acest aspect contează foarte mult. Miss Universe nu mai e doar o fată frumoasă, este o femeie frumoasă, o femeie lider şi un purtător de cuvânt pentru întreaga populaţie", a subliniat Carmina într-un interviu pentru Agerpres

„Sunt un apărător al dreptului la sănătate”

Ea a susţinut că cele trei luni scurse de la câştigarea titlului de Miss Universe România 2021 i s-a părut un timp extrem de scurt, însă a reuşit să îşi concretizeze proiectul pe care îl va reprezenta la Miss Universe, în Israel: „Pot să dezvălui că sunt un apărător al dreptului la sănătate, dar lupt pentru cauze cum sunt dreptul la viaţă al copiilor, la educaţie, la şansa la viaţă, totul focusat pe copii, pentru că sunt conştientă că ei sunt viitorul nostru şi pe ei trebuie să ne axăm cel mai mult. Sunt deja în discuţii cu organizaţii partenere ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi îmi doresc ca, după ce mă întorc din Israel, să îmi continui munca de advocate. După câştigarea Miss Universe România totul s-a aglomerat incredibil, viaţa mea s-a schimbat total după ce am câştigat coroniţa, începând cu prima săptămână de media pe care am avut-o după 28 august, până la toate proiectele în care mă implic, combinate cu viaţa mea de student, combinate cu job-urile pe care le aveam până acum", ne-a dezvăluit Carmina Cotfas.

„Într-o lume perfectă, fiecare copil trebuie să aibă şansa de a primi ceea ce îi lipseşte”

Carmina Cotfas a participat zilele trecute la campania „Dragă Moş Crăciun” din dorinţa de a face un copil să zâmbească, de sărbători. 

Carmina a postat următorul mesaj pe Facebook:


„Într-o lume perfectă, fiecare copil trebuie să aibă şansa de a primi ce îşi doreşte, dar mai mult, ce îi lipseşte."

M-am alăturat campaniei "Dragă Moş Crăciun", iniţiată de Natalia Lazăr, din dorinţa de a face un copil să zâmbească, de sărbători. 

Şansa a făcut să îi întâlnesc pe aceşti 3 micuţi, fraţi, din localitatea Râpa de Jos, din judeţul Mureş care, cu sprijinul Parohiei Ortodoxe din Râpa de Jos şi a domnului preot paroh Iustinian Dacian Oprea, şi-au făcut curaj şi au pregătit şi ei scrisori pentru Moş Crăciun, scrisori care au ajuns la mine şi la Marisa Mureşan, dubla campioană naţională la echitaţie.

Sunt copii atât de modeşti, de cuminţi, de respectuoşi! Copii care merg la şcoală şi au rezultate bune, care acasă îşi ajută părinţii la treburile casei şi care nu cer nimic în schimb, doar un pic de atenţie, din partea noastră!

Am rămas profund impresionată de ei şi povestea lor, fapt pentru care mi-am dorit să le fac dorinţele să devină realitate, măcar de Crăciun.

Am vrut să vadă că se poate, că şi ei merită un Crăciun de poveste aşa ca toţi ceilalţi, că au un viitor, am vrut să îi încurajez să nu renunţe la visurile lor.

Mulţumesc Natalia, pentru şansa oferită . 

Oricine poate fii ajutorul lui Moş Crăciun, totul e doar să vrei!” 

Vă mai recomandăm 
 

Reprezentanta Mexicului este Miss Universe 2021. Cum arată câştigătoarea aleasă de un juriu format exclusiv din femei VIDEO

Cine e Bianca Tirsin, tânăra de 21 de ani care va reprezenta România la Miss Universe FOTO

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite