Principele Radu al României participă la evenimentele organizate la Cluj de Ziua Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 21 mai, este o dată cu mai multe semnificaţii: creştinii îi sărbătoresc pe Sfinţii Constantin şi Elena, iar tot atunci se serbează Ziua Eroilor. La evenimentele organizate la Cluj de Ziua Eropilor şi-a anunţat prezenţa Principele Radu al României.

La Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii din Cluj se va organiza joi, 21 mai, la ora 12.30, o ceremonie în cinstea soldaţilor care şi-au pierdut viaţa pentru ţară. La ceremonial vor participa prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi Principele Radu al României.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, instituţia amintită, Divizia 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, primăriile municipiului Cluj-Napoca, comunelor Măguri Răcătău şi Feleacu organizează cu ocazia Zilei Eroilor ceremonii militare şi religioase de comemorare a eroilor în următoarele locuri: Cimitirul Eroilor din Calea Turzii, la  Monumentul Ostaşului Român şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, ora 12.30; Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece (comuna Măguri Răcătău), ora 12.00; Monumentul Rezistenţei Anticomuniste - str. Cardinal Iuliu Hosu, ora 12.00; Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan – Cimitirul Someşeni, ora 12.00; Troiţa de pe Feleac (comuna Feleacu), ora 12.00.

Ziua Eroilor este marcată din 2003 şi la ora 12.00 în toate lăcaşurile de cult din judeţ se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere.  

Mia puteţi citi:

O „Călimară cu sânge” între eroi şi morminte

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite