Patru români, puşi sub acuzare pentru un jaf de zeci de milioane de lire. Victima este fiica unui cunoscut magnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Meşter şi fiul ei, Bogdan Savastru, au fost puşi sub acuzare de un tribunal londonez. FOTO The Sun
Maria Meşter şi fiul ei, Bogdan Savastru, au fost puşi sub acuzare de un tribunal londonez. FOTO The Sun

Patru cetăţeni români din Marea Britanie au fost puşi oficial sub acuzare, după ce ar fi jefuit-o pe Tamara Ecclestone. Procurorii susţin că românii au furat bijuterii şi obiecte preţioase în valoare de zeci de milioane de lire sterline.

Maria Mester (47 de ani) şi fiul ei Bogdan Savastru (29 de ani), alături de Alexandru Stan (49 de ani) şi Sorin Marcovici (52 de ani) au apăru în faţa unei instanţe din Westminster, Londra. Cei patru români sunt acuzaţi că ar fi jefuit-o, pe 13 decembrie 2019, pe Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, fostul şef al Formula 1, scrie The Sun.

Englezii spun că cei patru români ar fi furat din vila acesteia în special bijuterii şi alte obiecte de preţ. Ei au profitat de faptul că Tamara Ecclestone şi soţul ei, Jay Rutland, erau plecaţi în concediu, împreună cu fiica lor, Sophia. Vila lor se află foarte aproape de reşedinţa oficială a prinţului William al Marii Britanii, Palatul Kensington, şi de sediile mai multor ambasade din Londra.

Se plimba cu cerceii furaţi la ureche

Potrivit procurorilor, ei ar fi furat o colecţie preţioasă de bijuterii, printre care şi un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Totodată, fiica magnatului a mai reclamat dispariţia unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari. Anchetatorii spun că ţinta ar fi fost o colecţie de obiecte preţioase ajungând de 50 de milioane de lire sterline, însă doar o parte dintre acestea au dispărut. Britanicii nu au precizat însă valoarea exactă a tuturor bijuteriilor furate, dar se pare că este vorba de bijuterii de zeci de milioane de lire.

Conform sursei citate, Maria Mester, care era angajată ca menajeră, a fost arestată la scurt timp după jaf, pe aeroportul Standsted. Poliţiştii au găsit asupra ei, în acel moment, o pereche de cercei care aparţinuse victimei jafului. Şi fiul Mariei Mester a fost arestat pe acelaşi aeroport. Cei doi au negat orice implicare în jaf, în pofida evidenţelor, mai notează sursa citată. 

Anchetatorii au arestat ulterior încă doi români, în acelaşi caz. Alexandru Stan, agent de securitate, alături de barmanul Sorin Marcovici au fost acuzaţi că fac parte dintr-un grup de infractori care acţionau la nivel internaţional. Procurorul Sophie Akister a declarat, pentru presa britanică: „Domnul Stan a făcut parte dintr-un grup de crimă organizată, care acţiona la nivel internaţional”. Cei doi au fost acuzaţi şi că, între 1 şi 13 decembrie au jefuit trei case, valoarea pagubei ajungând la 17 milioane de lire sterline. 

Potrivit sursei citate, următoarele audieri vor avea loc la începutul lunii viitoare, mai exact pe 11 septembrie.

Vă recomandăm să mai citiţi

Povestea statuilor de bronz din Bruges tăiate, topite şi vândute la fier vechi de o grupare de hoţi din România

Jaf de 642.000 de euro la un magazin de bijuterii din Milano. Autorul a fost condamnat în Italia, dar sentinţa i-a fost redusă în România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite