O româncă de 37 de ani a devenit eroină în Italia. „E prima dată când avem un astfel de caz aici”

0
0
Toată familia s-a strâns în salon să-l cunoască pe micuţui Ioan. FOTO Il Resto del Carlino
Toată familia s-a strâns în salon să-l cunoască pe micuţui Ioan. FOTO Il Resto del Carlino

O româncă de 37 de ani rezidentă în Italia îi impresionează pe italieni. Asta după ce a stabilit un record: are nouă copii şi a dezvăluit în presa din peninsulă că mai vrea şi alţii. Povestea ei a fost prezentată pe larg în peninsulă.

Mariana Dantiş este licenţiată în limbi străine şi s-a mutat în Italia în urmă cu un deceniu, la Serravalle di Carda (Apecchio) împreună cu soţul ei, Săndel Dantiş. Cei doi sunt un cuplu model, scrie presa italiană. Mariana şi soţul ei, care este pădurar, au nouă copii. Pe ultimul, românca l-a născut chiar de curând, la maternitatea spitalului din Urbino. 

Il Resto del Carlino i-a dedicat un spaţiu larg Marianei Dantiş şi familiei sale. Italienii au căutat-o la spital pentru a-i lua un interviu şi au vorbit cu ea secţia de obstetrică a spitalului Urbino, unde se afla în grija doctorului Condemi. „Este pentru prima dată când aducem pe lume al nouălea copil al unui cuplu. Totul a mers bine. A fost o mare bucurie pentru întregul departament”, a spus medicul.

Ceilalţi opt copii ai Marianei au venit chiar atunci să-şi vadă frăţiorul. Întâlnirea a avut loc sâmbătă, 23 octombrie, şi a fost emoţionată. Copiii au făcut cunoşinţă cu bebeluşul Ioan şi şi-au putut îmbrăţişa mama. Medicii spun că totul a decurs excelent şi că micuţul cântărea 3,44 kg la naştere, dar au adăugat că va creşte rapid dat fiind că este un copilaş sănătos şi cu mare poftă de mâncare. 

„Folosim aceste daruri pentru a forma o familie minunată”

„Ioan este un bebeluş frumos, iar fraţii şi surorile lui abia aşteaptă să-l aibă în braţe”, au fost primele cuvinte ale femeii. Întrebată care este idealul său de familie, Mariana a răspunde fără ezitare, cu o abilitate lingvistică ieşită din comun, aşa cum subliniază sursa citată: „Eu şi soţul am fost binecuvântaţi cu darul de a fi oameni buni, cu o sănătate excelentă. Noi nu bem, nu ne drogăm, nu fumăm, suntem încrezători în viitor şi nu ne este frică de muncă. Noi folosim aceste daruri pentru a forma o familie minunată şi reuşim.“

Mariana Dantiş le-a povestit şi despre stilul de viaţă şi despre casa lor mare şi frumoasă în care trăiesc în armonie. „Locuim într-o casă mare, avem cinci dormitoare pentru copii şi două maşini cu şase şi şapte locuri pentru călătorii. Nu ne lipseşte absolut nimic. Soţul meu este pădurar, munceşte din greu şi suntem fericiţi. Nu ne-am propus niciodată să avem unul, doi, cinci sau nouă copii. Dacă vin, câţi vin îi acceptăm cu toată dragostea din lume. De aceea spun deja, de pe acest pat de obstetrică, că dacă va veni al zecelea copil, va fi o mare bucurie pentru noi, pentru toţi”, a mărturisit ea.

Tot atunci au intrat în salon şi fraţii micuţului Ioan, iar mama lor i-a prezentat pe rând. „Cea mai mare este Alexandra, are 17 ani şi urmează cursurile liceului din Urbino. Urmează Nicolae, 15 ani, care urmează cursurile Itis din Urbino, specializarea electronică, apoi Xenia, 13 ani, clasa a VIII-a, urmată de Ecaterina, 12 ani, apoi Iosif, nouă ani, Maria, opt ani, Teodor, patru ani şi Veronica, doi ani. Ultimul este Ioan, care a sosit aproape în acelaşi timp cu ziua de naştere a tatălui său, pe 24 octombrie.”

Nu vor să fie „clienţi” ai serviciilor sociale

Om de modă veche, Mariana spune că mesele în familie reprezintă un adevărat ritual. „Toată lumea se străduieşte să pună masa şi să-şi ajute fratele mai mic. Cu toţii mâncăm acelaşi lucru, iar de obicei, de fiecare dată se foloseşte doar un kilogram de paste. Este evident că acest lucru nu este suficient, dar mâncarea nu lipseşte niciodată de la masa noastră”, a explicat femeia.

Conştienţi de dificultatea de a întreţine nouă copii, jurnaliştii italieni au vrut să afle cine îi ajută pe cei doi soţi români. Iar răspunsul nu s-a lăsat aşteptat. Pentru că familia are venituri decente, nu s-a adresat niciodată autorităţilor italiene şi nu a solcitat niciun sprijin financiar.

„Nu am cerut nimic de la nimeni, pentru că încercăm să ne descurcăm singuri pentru toate nevoile copiilor. Nu este uşor, dar dulceaţa şi energia pe care ne-o oferă ne permit să atingem orice obiectiv. Unele familii ne oferă uneori mâncare şi noi le mulţumim pentru că, evident, mâncarea este întotdeauna binevenită. Am înţeles că nouă copii sunt o excepţie în Italia, dar nu şi pentru noi”, a mai afirmat Mariana.

Între timp, precizează sursa citată, românca s-a întors la familia ei din Serravalle di Carda împreună cu micuţul Ioan. La întoarcere, tatăl şi fraţii au pregătit o mică petrecere de bun venit.

Vă mai recomandăm şi:

Specialist român de la NASA: „Asteroizii pot lovi oricând Terra, iar sateliţii lui Elon Musk le îngreunează detectarea”

Avocatul român care a câştigat în SUA procese de miliarde de dolari: „Aşa ceva nu a mai existat în istoria omenirii“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri