Monica Macovei la Cluj: „Trebuie să transformăm România şi să nu avem linişte până nu sunt condamnaţi toţi cei vinovaţi de crimele din '89“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, 20 decembrie, la Cluj, în cadrul unei conferinţe de presă, că „nu trebuie să avem linişte până când sunt condamnaţi toţi vinovaţii de crimele din 1989“. Acesta s-a întâlnit şi cu susţinători din regiunea Ardealului  ca să pună bazele unui partid politic, „o alternativă la ceea ce există astăzi în România“.

„Marcăm cei 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 şi trebuie să mulţumim eroilor care au murit pentru libertatea noastră şi ca să nu fie păcat de sângele vărsat, trebuie să mergem mai departe, să transformăm România şi trebuie să nu avem linişte până nu sunt condamnaţi toţi cei vinovaţi de crimele din '89. Mai sunt în viaţă între noi oameni care au omorât în decembrie 1989, oameni care au împuşcat, care au schingiuit, au torturat şi care sunt liberi. (...) Mă refer la toţi, şi cei care au tras, şi cei care au dat ordin, şi cei care au coordonat“, a afirmat Monica Macovei, citată de Agerpres.

Europarlamentarul Monica Macovei s-a întâlnit, tot sâmbătă, la Cluj, cu susţinători din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, şi a discutat despre prin înfiinţarea unei asociaţii şi a unui nou partid politic.

„Noi vrem să facem o alternativă la ceea ce există astăzi politic în România şi suntem alternativa. De asta am venit astăzi la Cluj, să ne punem pe treabă. Stabilim baza filialei de nord-vest şi mă refer la asociaţie, ea va fi funcţională din ianuarie 2015 şi până atunci ne organizăm“, a declarat Monica Macovei, sâmbătă, 20 decembrie, la Cluj-Napoca, citată de Agerpres.

Acesta nu a dorit să spună numele partidului pe care îl înfiinţează. Asociaţia va funcţiona în paralel cu partidul pe care intenţioneaza să-l înfiinţeze.

Pe 21 noiembrie, Macovei discuta, la digi24.ro (sursa citatelor de mai jos), despre despre necesitatea înfiinţării unui partid care să răspundă exigenţelor tinerilor şi care să fie diferit faţă de partidele clasice.

„Gata cu partidele tradiţionale (...) S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat şi viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebaţi, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor şi pentru tine? O să vedeţi, o să-l vreau online, o să vedeţi rolul Facebook-ului, o să vedeţi rolul democraţiei participative, nu ia şeful o decizie şi ceilalţi nu sunt consultaţi. Lumea s-a schimbat, mulţi din politica românească nu înţeleg”, a adăugat europarlamentarul.

„Facem o asociaţie şi apoi facem un partid, din ăsta de secolul XXIII, modern, şi un partid pentru tineri. Primul lucru pe care îl fac e să întreb tinerii: cum vreţi voi să fie un partid în care să vă înscrieţi, care să lucreze pentru voi şi care să vă stârnească entuziasm?”, a completat Monica Macovei.
Un asemenea partid este văzut drept alternativă în condiţiile în care tinerii au ieşit în număr mare la al doilea tur al alegerilor, dar şi pentru faptul că o bună parte din această tineri au ales să opteze pentru candidata Monica Macovei la prezidenţiale.

„Au ieşit tinerii la vot, la mine 47% au fost tineri între 18 şi 34 de ani. Şi foarte important, pentru prima oară, tinerii i-au chemat pe Facebook, au ieşit în stradă pentru dreptul de a vota al celor din străinătate”, a adăugat Monica Macovei.

Mai puteţi citi:

Monica Macovei: S-a terminat cu partidele clasice. Facem un partid de secolul al XXIII-lea, modern şi pentru tineri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite