Liderul PNL Cluj îşi cere scuze pentru greşelile preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan: „Există şi varianta demisiei de onoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Seplecan, preşedintele interimar al CJ Cluj.
Mihai Seplecan, preşedintele interimar al CJ Cluj.

La trei luni după ce a fost ales preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan este contestat de cel mai important susţinător al său – copreşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, care i-a sugerat demisia de onoare. Seplecan susţine că nu se doreşte să-şi pună în aplicare proiectele privind spitalul regional şi asfaltarea drumurilor din judeţ.

Co-preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară şi cel care l-a sprijinit decisiv pe Mihai Seplecan (33 de ani) să deveniă preşedinte al Consiliului Judeţean în luna iunie a acestui an, se întoarce împotriva discipolului. Evenimentul de la care, aparent, a pornit această schimbare de poziţie a lui Nicoară este un articol apărut într-un ziar local legat de premierea de către Aeroportul Internaţional Cluj şi Tarom a pasagerului cu numărul un milion. Seplecan a trimis mai multe SMS-uri din care ar fi reieşit, conform publicaţiei amintite, că preşedintele CJ Cluj a cedat unui pasager al Tarom premiul amintit. Preşedintele CJ a replicat că este vorba despre o neînţelegere şi „nu e posibil ca 99% din presa din Cluj să fi înţeles corect şi doar un ziarist să fi înţeles altceva. Ei nu au arătat în articol şi SMS-ul în care îi explicam că e o glumă”. 

„Există şi varianta demisiei de onoare”

Incidentul l-a făcut pe co-preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară să declare pentru „Adevărul” : „A făcut o declaraţie nefericită unui ziar şi unui ziarist, iar eu mi-am cerut scuze. Nu este vorba numai de acest incident. Eu îmi cer scuze pentru toate greşelile lui. Din păcate pentru PNL, Alin Tişe care a ridicat mai multe probleme are dreptate de această dată în ceea ce a scris despre Mihai Seplecan. Data trecută când l-a atacat n-avea dreptate, însă acum îi dau dreptate şi urmează să decidem”. Nicoară a susţinut că la umrătoarea şedinţă a PNL Cluj se va lua în discuţie situaţia lui Seplecan. „Eu nu am cerut demisia lui Mihai Seplecan. Domnul Alin Tişe a cerut demisia sau retragerea. Eu doar am spus că există şi varianta demisiei de onoare. Oricum vom respecta procedurile partidului.” 

Ce a spus Tişe despre Seplecan

Vicepreşedintele PNL şi fost preşedinte al CJ, Alin Tişe, l-a ciritcat de multe ori pe Mihai Seplecan cerându-i demisia. Într-una dintre ultimele intervenţii se referă la iniţiativa preşedintelui CJ a de a luat un credit de 25 de milioane de euro pentru cumpărarea unei clădiri noi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă şi a alatui credit, al cărui cuantum nu a fost încă anunţat, pentru modernizarea a 900 de kilometri de drumuri.  Pentru a anunţa primul proiect, Seplecan a făcut o conferinţă de presă în care prezenta starea deploarbilă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Cluj. Tişe a scris pe Facebook: 

„Hai sa auzim politrucii analfabeti cum lovesc din nou. Încă o combinaţie şmecherească a politrucilor analfabeti .Ascultaţi înregistrarea din materialul video . Consilierii Judeteni afla din presa ca se va lua un credit pentru a cumpara o cladire deja stabilită. Afla din presa ca vor avea un proiect de hotarâre sub nas pentru a lua credit si cumpara o cladire deja ştiuta de tot Clujul... !!!  Iar ei trebuie sa voteze ca daca nu, nu apară interesul public. Sunt nişte oameni rai care nu vor binele urbei!

Nu este aşa analfabeţilor politruci incompetenti .

Am sa explic :

1. Nu trebuia discreditat spitalul judeţean ca instituţie si clujenii, arătând întregii tari partea nemodernizata a spitalului judeţean. Serviciile medicale din Cluj sunt punctul forte al Clujului . Spitalul judeţean are multe secţii modernizate, deci trebuia arătate si astea.

Necesitatea unui spital de URGENTA, repet urgenta, monobloc nu este contestata de nimeni .

Dar celelalte secţii raman in aceeaşi cladire, care nu-i asa, in ochii lumii arata mizerabil. Cat de imbecil sa fii sa discreditezi in asa hal spitalul judeţean in ansamblu, cand sunt secţii ale spitalului judeţean modernizate la standarde europene .

2. Politrucii analfabeti incompetenti afirma ca Clădirea pe care vor sa o cumpere este in jur de 25 mil euro, dar nu vrea sa spună care este, ca sa nu fie acuzat ca face combinaţii. 

Pai, daca ştii pretul înseamna ca ştii clădirea. Deci ce licitaţie mai faci cand ai deja identificată clădirea. Incredibil !

3. In cadrul PNL nu a fost discutata si asumată politic decizia de a îndatora judeţul Cluj si clujenii . Asumarea politica aparţine partidului care votează. 

Formula juridică legală aparţine executivului si aparatului executiv.

4. CJudetean deţine teren 16 ha aproximativ pe E60, in vestul orasului, aproape de autostrada unde la bani mult mai putini se poate construi si dota un asemenea spital de urgenta .

5. Acesti politruci incompetenti ne cred prosti. Folosesc nevoile evidente pentru a justifica combinaţiile si escrocheriile.

Au discreditat spitalul judeţean arătând o parte nemodernizata a spitalului judeţean ( nu ştiu daca era secţia de urgenta !) doar pentru a justifica o combinaţie cu o cladire deja stabilită pentru a fi cumpărată si a carei preţ este, nu-i asa, in jur de 25 mil euro . De ce sa dai 25 mil euro pe o cladire- constructie goală , cand tu CJ poti sa construieşti una identică cu 10 milioane euro sau mai puţin ?!

Asta e o întrebare la care consilierii judeţeni care au aflat din presa Combinaţia care se pune la cale, vor trebui sa raspundă.”

Replica lui Seplecan

Mihai Splecan a declarat pentru „Adevărul”: „Eu am o relaţie foarte bună şi îl respect pe Marius Nicoară. Eu nu voi comenta nimic din ceea ce a spus. Nu am nicio problemă cu dânsul. Nu-mi voi ataca niciodată un coleg de partid şi nu voi comenta poziţiile colegilor. Consider că Marius Nicoară este indus în eroare şi dezinformat. Nu cred că e rău intenţionat”. Întrebat despre declaraţiile lui Alin Tişe legate de spitalul de urgenţă, Seplecan a susţinut: „Nu vreau şi nu voi intra  în polemică cu un coleg pentru că eu, ca vechi liberal ce cunoaşte istoria PNL, cred că prin asemenea afirmaţii se învârt Brătienii în mormânt. Cum să spui când e vorba înainte de a investi banii publici în asfaltarea drumurilor sau în spitalul de urgenţă trebuie să mergi să ceri voie la partid. Eu am fost consilierul lui Marius Nicoară cât timp a fost preşedintele CJ, iar apoi am am fost consilierul unui alt preşedinte de CJ şi nu-mi aduc aminte ca vreodată să se fi discutat în partid dacă sunt oportune proiecte de interes public precum stadionul, centrul de management integrat al deşeurilor, Iulius Mall sau drumul Ic Ponor. Sunt banii publici şi nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea şi cu viaţa cetăţenilor. Nu cred că există undeva în statutul vreunui partid vreo hotărâre prin care să fie blocate proiecte pentru că nu s-a cerut voie de la partid. Prin aceste demers unii încearcă să mă blocheze să fac aceste investiţii pentru a nu avea realizări, pentru ca anul viitor să mă schimbe din funcţia de preşedinte al CJ pe motiv că nu am nicio realizare. O asemnea mentalitate face rău PNL-ului ca partid, când cetăţenii judeţului vor citi şi vor vedea că toate investiţiile se discută politic şi nu administrativ”. 

Citeşte şi

Cel mai mare spital de urgenţă din Ardeal, în pericol de a nu mai fi acreditat. Condiţiile în care sunt trataţi pacienţii sunt dezastruoase

Imagini scandaloase. Cum sunt reparate drumurile din România în 2015: plombele turnate în asfalt sunt „spălate” după două ploi

„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, copia perfectă a lui Vanghelie”. Filmul care-l ironizează pe Mihai Seplecan. „E un montaj. Am fost lucrat”, spune el

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite