Hoţii care au spart Teatrul Maghiar din Cluj, prinşi la o lună de la fapta lor. Prima decizie a magistraţilor în cazul acestora

0
0
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Doi bărbaţi suspectaţi în cazul furtului din noaptea de 6 decembrie 2021 de la Teatrul Maghiar din Cluj au fost reţinuţi, iar ulterior au fost arestaţi preventiv

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cluj au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, de 34 şi 35 de ani, bănuiţi de comiterea unei fapte de furt calificat. În cadrul activităţilor investigative, au fost efectuate percheziţii domiciliare, în municipiul Hunedoara.

„La data de 3 ianuarie a.c., în urma documentării activităţii infracţionale a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Hunedoara, la locuinţele celor doi bărbaţi.

Activităţile investigative au fost demarate la data de 6 decembrie 2021, când, din interiorul unei clădiri destinate spectacolelor culturale din municipiul Cluj-Napoca, au fost sustraşi aproximativ 20.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele SIM, instrumente de spargere, diferite scule, dar şi articole de îmbrăcăminte, au informat reprezentanţii Poliţiei Cluj.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost ridicaţi aproximativ 7.500 de euro, cercetările continuând, pentru stabilirea provenienţei acestora.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, ulterior, la data de 4 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca dispunând, faţă de aceştia, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Percheziţiile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Vă mai recomandăm şi:

Zeci de angajaţi ai companiei Terapia Cluj sunt blocaţi în Kazahstan. „Suntem foarte îngrijoraţi, nu au acces la internet”

Teatrul Maghiar din Cluj a fost călcat de hoţi. Ce au furat aceştia din clădire

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite