Ghibstock, festivalul caritabil care se ţine de nouă ani în curtea unei şcoli din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghibstock este un festival făcut de elevi pentru elevi de mai bine de opt ani la Cluj. Anul acesta va avea loc a noua ediţie vineri, 18 mai, şi sâmbătă, 19 mai, de la ora 16.00.

Ghibstock e un festival făcut de elevi pentru elevi de mai bine de 8 ani la Cluj. Anul acesta va avea loc a noua ediţie vineri, 18 mai, şi sâmbătă, 19 mai, de la ora 16.00.

„Lansat în 2010, Ghibstock este mai mult decât un festival, este în primul rând un eveniment caritabil de strângere de fonduri. Este construit de voluntari în întregime, de o mână de liceeni care cred în puterea unui astfel de eveniment. Misiunea voluntarilor nu se opreşte niciodată atunci când muzica se opreşte. Tinerii care construiesc festivalul îşi petrec tot anul următor, până la fiecare nouă ediţie, dezvoltând un proiect caritabil pentru comunitate“, precizează tinerii organizatori.

Imagine indisponibilă

Imagine de la o ediţie a festivalului  FOTO: organizatori Ghibstock

În curtea liceului Onisifor Ghibu, din cartierul Grigorescu, vor intra artiştii Viţa de Vie, Şuie Paparude, Argatu’ şi Moş Martin, Gojira & Planet H, DJ Shiver şi mulţi alţii.

De anul acesta, Ghibstock - descris de voluntarii organizatori drept „primul şi cel mai mare festival din curtea şcolii şi unul din cele mai mari evenimente de adunare de fonduri desfăşurat anual la Cluj“ - va avea patru scene, un aprincipale, şi alte trei intitulate Electric Castle Takeover, Silent Garden şi Bearded Stage.

O altă noutate a festivalului e cauza umanitară pe care o susţine anul acesta: cea din 2017 - proiectul ”Feel your city” prin care tinerii şi-au propus să transforme Clujul într-un oraş mai accesibil pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Banii strânşi la ediţia cu numărul nouă a festivalului vor fi folosiţi de elevi - adunaţi în Asociaţia BLANĂ! - ca să uşureze accesul în muzeele din Cluj pentru deficienţii de vedere, dar şi pentru organizarea unei tabere de educaţie non-formală şi aventură alături de 25 de tineri de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca.

„Oricine este binevenit, de la mic la mare, iar fiecare bilet la festival se transformă într-o şansă în plus pentru a transforma comunitatea. Deci, ne vedem în curtea şcolii?“, încheie voluntarii Ghibstock.

Afişul evenimentului:

Imagine indisponibilă

Mai puteţi citi:

FOTO Lecţii de viaţă de la copii. Ghibstock, „şcoala“ de voluntariat unde elevii devin adulţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite