Gestul superb al unei învățătoare din Cluj. Părinții au fost emoționați până la lacrimi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O învățătoare de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, din Cluj-Napoca, a pregătit elevilor un „kit de supraviețuire pentru clasa I”, care i-a emoționat până la lacrimi pe părinții micuților.

Kitul de supraviețuire i-a așteptat pe elevii din clasa I-a. FOTO: RDF
Kitul de supraviețuire i-a așteptat pe elevii din clasa I-a. FOTO: RDF

Pentru elevii și părinții unei clase I din Cluj-Napoca, experiența plictisitoare a clasicului „careu” ocazionat de începutul anului școlar a fost completată, la clasă, de un gest superb al învățătoarei Rodica Gavriș-Pascu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”.

Îndrăgitul dascăl a pregătit un „kit de supraviețuire în clasa I”, adică un plic în care erau mai multe obiecte și o scrisorică, în care, scris cu litere de mână, era explicată semnificația fiecărui obiect: O steluță (abțibild) - fiecare strălucește în felul său; o radieră - e firesc să greșim; o scobitoare - culegem ceea ce e bun; rezervă (de stilou-nr) - avem grijă de noi; un plasture- avem grijă de ceilalți; un burețel – ștergem lucrurile neplăcute; puf – pentru un an catifelat; agrafă de birou – ținem aproape unii de alții; ciocolată – no comment.

„Ideea nu e nouă, ei sunt a treia mea generație care primesc un astfel de kit în clasa I. Din 2013, de când l-am popularizat, l-au mai preluat și alți colegi, l-au adaptat. Și eu m-am inspirat, la rândul meu, de la colegi din USA, unde grija pentru prima zi de școală și conectarea în plan emoțional primează în fața festivităților din careu”, a explicat învățătoarea Rodica Gavriș pentru „Adevărul”.

image

Părinți emoționați

„Am fost emoționată până la lacrimi de acest gest superb”, a declarat o mămică.

„Există toate celelalte învățătoare și apoi există Rodica Gavriș. Este o învățătoare cum ar trebui să fie toate”, este de părere un tătic. „Doamna învățătoare nu este la prima ispravă de genul acesta. Avem parte în permanență de astfel de mici surprize plăcute din partea dânsei”, declară o altă mămică.

În urmă cu câțiva ani, o știre privind mesajul primit de părinții unui elev român la o școală din Anglia a devenit virală. Mesajul suna așa: „Dragă părinte, iată un mic „cadou” pentru tine întrucât îţi laşi copilaşul cel drag astăzi pe mâna noastră, în prima lui zi de şcoală. După ce vei ajunge acasă şi-ţi vei şterge lacrimile cu acest șerveţel, te rugăm să-ţi faci un ceai cald şi să te relaxezi. Aminteşte-ţi că vom lucra împreună şi vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău. Mulţumim pentru că ţi-ai însoţit copilul, la începutul acestui an, atât de important pentru el. Vom face tot ce ne stă în putere, zi de zi, pentru a fi un bun ghid copilului tău în explorarea acestei lumi frumoase, ce abia incepe pentru el. Ne vedem după-amiază. Cu dragoste". Un mesaj similar a avut învățătoarea Rodica Gavriș pentru părinții elevilor săi anul trecut, când au început clasa zero.

Elevii din clasa I au mai avut o surpriză, care-i aștepta pe bănci, pe lângă acest kit de supraviețuire: un Abecedar modern, cu componente digitale care încurajează gândirea critică, creat de patru învățătoare din Cluj: Rodica Gavriș-Pascu, Ioana Camelia Iovănaș, Bianca Sabou și Marinela Scripcariu. Copiii vor învăța alături de personajele din basm precum Albă ca Zăpada și piticii, dar și de cele din desene animate precum Mickey Mouse și Winnie Pooh.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite