Festivalul Peninsula, cel mai mare din ţară, se mută de la Târgu-Mureş la Cluj. Fanii reacţionează pe facebook: un mare NU mutării festivalului

0
0
Festivalul Peninsula 2012   FOTO: Adevărul
Festivalul Peninsula 2012   FOTO: Adevărul

Clujul va găzdui în 2013 cel mai mare festival din ţară: Peninsula. Organizatorii spun că nu s-a luat încă o decizie finală şi că încă se poartă discuţii pentru organizarea ediţiei din 2013 a festivalului în mai multe locuri. Informaţia a fost dată publicităţii de jurnalistul Liviu Alexa pe blogul său.

UPDATE 15.32  După trei ore de la anunţarea pe pagina de Facebook a Festivalului Peninsula, fanii acestui eveniment au postat peste 200 de comentarii şi multe „dislike“ la ideea organizatorilor. Majoritatea comentariilor postate sunt  negative şi arată cât se poate de clar că fanii nu vor ca Peninsula să se mute la Cluj, ci să rămână la Târgu-Mureş.

„Suntem aici deja o mână de oameni...oare ne bagă şi pe noi cineva în seamă?? sau vorbim degeaba..??!! 90% dintre oamenii de aici vor ca festivalul să rămână la Tg-Mureş .... nu e bătător la ochi, ceea ce se vrea.. şi dacă noi suntem fanii voştri, vocea fanilor ar trebui să fie ascultată... cum v-aţi descurcat 10 ani, vă descurcaţi şi de acum încolo... aţi avut din an în an mai mulţi vizitatori... “, scrie Răvan Ciprian.

Un alt comentator acuză primarul din Târgu-Mureş că nu s eimplică în organizarea festivalului: „Păi normal că schimbă locaţia! Dacă primarului din Tg-Mureş nu ii iese nimica (sau ii iese prea puţin), primăria nu mai susţine festivalul. Dacă continuă primaria Tg-Mureş în halul acesta vom fi un oraş mediocru sau inexistent pe harta modernă a României. Clujul, în schimb, are o altă politică, atrage cât mai multe festivaluri, evenimente. Acestea aduc un + de buget la primăria CJ-Napoca. Deci felicitări Clujului!“, scrie Vlad Fărcăşan.

Festivalul Peninsula s-ar putea desfăşura în 2013 în judeţul Cluj, asta dacă ne luăm după declaraţia purtătorului de cuvânt al evenimentului. Însă, jurnalistul clujean Liviu Alexa a dat publicităţii sâmbătă, 29 decembrie, pe blog, această informaţie drept certă, dar şi exclusivă.

„Este o informaţie pe care am obţinut-o aseară de la unul dintre marii sponsori ai festivalului Peninsula: în 2013, acest eveniment foarte important se va muta la Cluj. Mă bucur enorm că organizatorii au decis acest lucru.
Cea de a 10-a ediţie a celui mai mare festival din România, Peninsula/Felsziget, a fost un slăbuţă, asta şi pentru ca bosii Sziget Festival, fratele mai mare, nu s-au mai băgat la organizare.
Cred că e o decizie win-win.

Cei de la Peninsula au ocazia unui nou început în cel mai mare oraş al Transilvaniei. Clujul va câştiga prospeţime şi tinereţe, căci la capitolul asta eram în Evul Mediu. Alături de TIFF, Clujul îşi trece în CV şi Peninsula, cel mai mare festival din România, dacă ne uităm după audienţa de 70 de mii de participanţi din 2012. Cu Clujul, Peninsula va sări de sută.

Susţin şi salut această mutare, o consider la fel de importantă precum statutul de Capitală Europeană a Tineretului, câştigat anul asta de Cluj-Napoca.
Sper că autorităţile locale vor susţine logistic şi financiar acest proiect, aşa cum merită“, scrie Liviu Alexa pe blog.

Acesta a spus şi unde s-ar desfăşura ediţia din 2013 a Peninsulei: Valea Gârgăului.

Ce spun organizatorii

Purtătorul de cuvânt al evenimentului, Camelia Sisko, afirmă că se poartă discuţii în legătură cu stabilirea locului unde va avea loc Peninsula în 2013. „Nu s-a luat momentan nicio decizie finală şi orice decizie vom lua o vom afce cu gândul la fani. Tot ce pot să spun acum este că pe lista de locuri unde s-ar putea organiza festivalul sunt Cluj, Mureş şi Valea Gârbăului de care amintea Liviu Alexa pe blog, vale care ar fi o locaţie bună“, afirmă Camelia Sisko.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite