Elevii de la un liceu clujean riscă să fie exmatriculaţi pentru că au postat pe Facebook mesaje obscene la adresa profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul teoretic "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca.
Liceul teoretic "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca.

Scandal la una dintre cele mai bune şcoli din Cluj-Napoca. Circa 200 de elevi de la liceul „Gheorghe Şincai” sunt anchetaţi pentru că au postat mesaje obscene despre profesorii lor pe o pagina de Facebook.

Mesajele au fost scrise pe pagina ”Şincai Memes”, care între timp a fost abandonată de toţi elevii. Profesorii au reuşit să se infiltreze pe această pagină şi s-au plâns conducerii Liceului despre modul în care ar fi fost batjocoriţi, scrie evz.ro. Pe această pagină erau şi fotografii cel puţin ironice. Fostul director al liceului, Alexandru Bugariu, apărea într-o imagine, iar elevii se întrebau: ”De ce a trecut Ţâmbulea strada?”, iar răspunsul a fost: ”Ca să-i s... ....”. Profesoarea Livia Ţâmbulea le predă elevilor matematica. Despre profesorul de latină, Alexandru Dudău, elevii au scris alte obscenităţi. Ei au modificat un citat din limba latină într-o manieră indecentă, adunând astfel sute de comentarii din partea elevilor.

 „O să-i executăm pe toţi”

Un alt profesor care i-a enervat pe elevi a stârnit un comentariu dur: ”O să-i executăm pe toţi”. Comisia care îi anchetează pe elevi este compusă din opt profesori, între care şi profesorul de latină, dar şi fostul director adjunct Carmen Voichiţa Ciubăncan, scrie evz.ro. ”Din comisie nu face parte niciun reprezentant al părinţilor sau al elevilor. Doamna Ciubăncan a venit cu întrebări de genul: «Recunoşti că ai folosit un limbaj obscen pe pagina de Facebook sau recunoşti că ai adus atingere imaginii profesorilor sau a liceului?». Eu cred că problema trebuie privită altfel, şi anume trebuie văzut de unde porneşte această aversiune a elevilor şi nu cum să reprimăm cât mai brutal astfel de manifestări”, a spus un părinte. Spre exemplu, joia trecuta, părinţii şi elevii au fost ţinuţi în anchetă până la ora 23.00.

Inspectorul general şcolar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că este o anchetă în derulare, care va stabili dacă fotografiile şi filmele postate s-au realizat în timpul orelor, ceea ce este interzis prin regulament. 

Citeşte şi

Scandal sexual într-o şcoală din Turda. Un profesor de sport e acuzat că ar avea, de doi ani, o relaţie cu o elevă

UPDATE Inspectorul şcolar general adjunct de la ISJ Cluj, arestat preventiv pentru 30 de zile. Tünde Péter a luat mită aproape 10.000 de euro

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite