Dreptate pentru doctoriţa română din Germania, hăituită şi ucisă chiar de fostul ei iubit. „Pedeapsă exemplară pentru criminalul rânjit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ucgasul elenei

Elena Silvia Konnerth, o tânără doctoriţă româncă din Germania, a fost ucisă la finele anului trecut chiar în faţa blocului în care locuia, iar un băieţel de doi ani a rămas orfan. Opt luni mai târziu, justiţia germană i-a făcut dreptate şi l-a pedepsit exemplar pe ucigaş.

Elena se întorcea acasă după o noapte de muncă, în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2020. Era epuizată, iar acasă o aşteptau părinţii şi băieţelul ei de doi ani. Nu a mai apucat însă să-i vadă, pentru că a fost ucisă, puţin mai devreme de ora 8.00, chiar lângă blocul ei.

Potrivit Osthessen News, moartea Elenei a fost rapidă şi foarte dureroasă.  Christine Seban, procuror în Fulda, a spus că tânăra a murit fie din cauza sângerării puternice, fie sufocată. Vecinii i-au găsit trupul neînsufleţit, în jurul orei 8.00 şi au dat alarma. 

Poliţiştii au pus rapid cap la cap informaţiile primite, iar în câteva ore au operat o arestare. Fostul iubit al Elenei, Florian, român şi el, a fost considerat principalul suspect în acest caz şi a fost arestat preventiv.

Condamnat pe viaţă

Judecătoria districtului Fulda l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Florian, informează RTL, care citează DPA. Potrivit judecătorului, condamnatul a acţionat mânat de gelozie, din dorinţa de se răzbuna pentru că Elena nu mai dorea să continue relaţia pe care cei doi au avut-o. Mai mult, atacul criminalului a fost unul josnic, pentru că a lovit prin surprindere, într-un moment în care femeia nu se aştepta la aşa ceva şi nu a avut nicio şansă să se apere.

elena konerth

Elena a fost ucisă cu sânge rece, iar un băieţel de2 ani a rămas orfan. FOTO Facebook

Acum, a mai spus judecătorul, băieţelul Elenei va creşte fără mamă. În opinia magistratului, fapta este cu atât mai reprobabilă cu cât are urmări grave şi pentru alte persoane, ţinând cont că victima era un părinte singur. Prin urmare, mai precizează sursa citată, instanţa a considerat că este vorba de o crimă cu atât mai gravă, ceea ce înseamnă, conform legii germane, că agresorul va fi condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat după 15 ani de detenţie.

„Bucură-te cât mai poţi”

Potrivit presei germane, agresorul a apărut într-un tricou roz la anunţarea verdictului. El a dat impresia că nu ascultă cu adevărat explicaţiile judecătorului şi s-a declarat nevinovat. În schimb, el s-a uitat la rudele sale din auditoriu şi a rânjit cinic chiar în timp ce judecătorul a descris modul în care acţiona agresorul şi cum a hăituit-o şi a terorizat-o pe Elena timp de mai multe luni. De asemenea, el a amintit şi că Florian i-a trimis un mesaj victimei sale cu doar câteva ore înainte de a ucide-o. „Bucură-te cât mai poţi”, i-ar fi scris ucigaşul. 

Elena şi Florian au avut o relaţie timp de un an, însă ea a decis să-i pună capăt din cauza temperamentului violent al bărbatului. Considerat principalul suspect în această crimă, Florian susţine că este nevinovat. Bărbatul a declarat că este străin de această crimă şi spune că Elena avea probleme mari cu un bărbat care o urmărea şi o ameninţa de mai mult timp. 

Pe lângă pedepasa cu închisoarea pe viaţă, Florian va fi obligat să achite 15.000 de euro fiului şi 10.000 de euro mamei victimei. Însă decizia instanţei nu este definitivă şi mai poate fi atacată, iar avocatul lui Florian a anunţat că va depune recurs. 

Vă mai recomandăm şi:

Doctoriţă româncă din Germania, ucisă după ce a fost hăituită cu sute de mesaje de ameninţare. „Bucură-te până mai poţi”

Coşmarul unui tânăr român răpit, jefuit şi bătut crunt de o bandă de italieni. „Ne plictiseam şi am zis să-i dăm o lecţie”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite