Construcţia primului aqua parc  din Cluj, o investiţie de circa 13 milioane de euro, va începe în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până va fi gata aqua landul din oraş, clujenii vor merge în Ungaria la bălăceală. FOTO: Adevărul
Până va fi gata aqua landul din oraş, clujenii vor merge în Ungaria la bălăceală. FOTO: Adevărul

Un aqua parc se va construi  în Someşeni începând din 2014, investiţia privată fiind între 13 şi 20 de milioane de euro, a susţinut primarul Emil Boc. El a mai spus că Primăria va asigura infrastructura până la locul unde va fi amenajat noul complex acvatic, adică în zona fostelor Băi Someşeni.

”Proprietarii sunt acum toţi la un loc, cei care deţin terenul de la Băile Someşeni. Au dispoziţie şi dorinţă să intre în parteneriat cu Primăria pentru a realiza un Aquapark şi modernizarea Băilor Someşeni. Primăria se va implica în asfaltarea drumului până acolo, în modermnizarea aleilor,iluminatul public şi spaţiul verde. În schimbul acestei investiţii, chiar şi introducerea unei conducte de gaz până la teren, care poate ajunge până la 300.000 de euro, Primăria va primi tichete de intrare la Aquapark şi la Băile Someşeni, pe care să le acordăm diverselor categorii, studenţi, pensionari, în funcţie de programul pe care îl are Primăria”, a spus Emil Boc la emisiune Ştiri de Cluj LIVE. 

Proiect de 13-20 de milioane de euro 

Primarul a explicat că proprietarii terenului, în frunte cu liderul lor, avocatul Gidro Stanca, ”au finanţare, au terenul şi acum negociază cu Primăria protocolul de asociere pentru infrastructură. În august sau cel mai târziu în septembrie vom intra în Consiliul local cu protocolul de asociere.   În 2014 ar trebui să înceapă lucrările. Este un proiect de 13 - 20 de milioane de euro, în funcţie de diverse faze de execuţie”, a mai spus Emil Boc. El a mai precizat că în 2014 ar trebui să încapă lucrările. 

Aqua Parc, una dintre priorităţile Clujului 

Realizarea unui aqua parc a fost unul dintre punctele principale în strategia de dezvoltare a Clujului pe perioada 2005-2013, dar a rămas una dintre neîmplinirile mandatelor de primar ale lui Emil Boc. 

Primarul a precizat că nu a fost abandonat nici proiectul de la ştrandul Sun, proiect care va fi scos la licitaţie pentru un parteneriat public - privat. Primăria a mai anunţat şi în 2011 scoaterea la licitaţie a unui Aqua Parc, tot în zona ştrandului Sun. Investiţie estimată a fost de 43,7 milioane de lei, iar finalizarea proiectului urma să fie făcută în maxim doi ani de la semnarea contractului de cesiune.

Concesiune de 49 de ani 

Complexul sportiv şi de agreement Aqua Parc urma să cuprindă un ştrand acoperit (cu bazine atât pentru copii cât şi pentru adulţi, topogane, piscină cu valuri şi un bazin olimpic), terenuri de sport, spaţii de cazare, spaţii de alimentatie publică, spaţii comerciale, plajă, loc de joacă, spaţii verzi plantate, parcări auto.  Durata de concesionare este de maxim 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru jumătate din perioada iniţială, conform legislaţiei în vigoare. 

Citeşte şi

Se licitează construirea primului Aqua Parc din Cluj

GALERIEFOTO Unde facem baie în vara aceasta, la Cluj: ştranduri, piscine, aqua parcuri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite