Conducerea E.ON Gaz susţine că spargerile numeroase ale străzilor din Cluj sunt făcute cu cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 600 de spargeri ale strazilor au avut loc in ultimele doua luni
Peste 600 de spargeri ale strazilor au avut loc in ultimele doua luni

Conducerea E.ON Gaz România a răspuns la scrisoarea trimisă de primarul Radu Moisin în ceea ce priveşte numărul mare de spargeri ale străzilor din municipiul Cluj-Napoca, arătând că toate lucrările efectuate au la bază un plan de investiţii elaborat de experţi.

„Reţeaua de gaz din Cluj-Napoca a fost printre primele construite în anii '50. Astăzi, vârsta materialului de construcţie a multor conducte îşi cere tributul. Pentru a contrabalansa efectele timpului, toate lucrările noastre au la bază un plan de investiţii riguros documentat şi elaborat. Sunt convins că şi consilierul dumneavoastră pe probleme de industria gazelor vă va confirma acest lucru", se arată în scrisoarea semnată de directorul general E.ON România, Frank Hajdinjak.

„Regret profund neplăcerile create de numeroasele lucrări de construcţii care afectează străzile din Cluj-Napoca, însă prioritatea noastră este siguranţa cetăţenilor oraşului. Numărul mare de lucrări derivă din standardele noastre de siguranţă sporită, standarde pe care noi le luăm foarte în serios. Un defect detectat trebuie reparat pentru a evita evenimente cu consecinţe grave. Sunt convins că, odată cu instalarea primăverii, lucrările efectuate de RADP vor înregistra progrese semnificative", se mai arată în scrisoarea primită de Primăria Cluj-Napoca.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a trimis adrese oficiale către corporaţia din care face parte operatorul de servicii de furnizare de gaze naturale în municipiu şi către conducerea din România a acesteia, precum şi către Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei.

Demersul a fost făcut în încercarea de a obţine o schimbare de abordare din partea companiei E.ON Gaz în privinţa strategiei de întreţinere a reţelelor de gaze din municipiu, având în vedere numărul impresionant de spargeri pe care le realizează pentru a remedia defecte ale reţelei. Din anul 2010 când s-au realizat 636 de spargeri pentru remedieri în regim de urgenţă, s-a ajuns ca numai în primele două luni şi jumătate ale anului 2012 numărul de spargeri să ajungă la circa 600, cu o medie zinică de 15 intervenţii, majoritatea pe străzi cu circulaţie rutieră intensă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite