Concurs pentru bursele Fundaţiei Mitropolitului Bartolomeu. Fondurile sunt de 77.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre ultimele dorinţe ale ÎPS Bartolomeu exprimate în testament s-a referit la bursele Fundaţiei.
Una dintre ultimele dorinţe ale ÎPS Bartolomeu exprimate în testament s-a referit la bursele Fundaţiei.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” va acorda, prin concurs, pentru anul şcolar şi universitar 2013-2014, un număr de 34 burse destinate elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Bursele variază între 200 de lei şi 400 de lei lunar.

Bursele pentru elevi, studenţi şi masteranzi, se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar pentru doctoranzi de 12 luni, începând cu 1 noiembrie 2013. Doctoranzii şi masteranzii, care vor aplica pentru una bursele scoase la concurs vor trebui să prezinte un proiect de cercetare, pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse: teologia şi interpretarea ştiinţelor de astăzi, teologia şi bioetica, teologia şi artele.

Bursele sunt repartizate după cum urmează:

          • 18 burse pentru elevi de 200 lei pe lună

          • 12 burse pentru studenţi de 300 lei pe lună

          • 3 burse pentru masteranzi de 300 lei pe lună

          • 1 bursă pentru doctoranzi de 400 lei pe lună


Calendarul şi etapele desfăşurării concursului:

       •  15 Octombrie 2013, termenul limită pentru depunerea dosarelor, direct sau prin poştă, la sediul Fundaţiei (400117 Cluj-Napoca; P-ţa Avram Iancu 18)

         •  28 Octombrie 2013 afişarea rezultatelor

         •  30 Octombrie 2013 contestaţii şi afişarea rezultatelor finale

Condiţiile de participare, fişa tip a aplicantului, precum şi actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director şi publicat pe situl Fundaţiei, la www.fundatiabartolomeu.ro. Fundaţia va încheia cu fiecare bursier un contract în care vor fi prevăzute drepturile şi obligaţiile ce revin ambelor părţi pe toată perioada derulării bursei.

Fonduri de 77.700 de lei

Fondul alocat pentru bursele anului şcolar şi universitar 2013-2014 este de 77.700 lei, iar până în prezent, Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 179 de burse, unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 441.000 lei. Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, înfiinţată în anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să-şi convertească lipsurile tinereţii în şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale.

Fundaţia are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituoşi dar lipsiţi de posibilităţi, din resursele proprii, pe care le administrează potrivit dorinţei fondatorului ei.

Citiţi şi:
 Află ultimele dorinţe ale IPS Bartolomeu din testament


Profesorul Aurel Sasu nu ştia că ÎPS Bartolomeu i-a lăsat în grijă manuscrisele

FOTO Drumul lui Bartolomeu spre Veşnicie       

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite