Cod portocaliu la Cluj: beciuri inundate şi arbori căzuţi

0
0
Un arbore căzut pe DN1E60, între Ciucea şi Valea Drăganului a înrgreunat traficul dintre Cluj-Napoca şi Oredea. FOTO: ISU Cluj
Un arbore căzut pe DN1E60, între Ciucea şi Valea Drăganului a înrgreunat traficul dintre Cluj-Napoca şi Oredea. FOTO: ISU Cluj

Codul portocaliu de vijelii, descărcări electrice şi averse torenţiale a trecut fără mari probleme în judeţul Cluj: câteva beciuri de case inundate şi un arbore căzut pe DN1E60, între Ciucea şi Valea Drăganului.

Sistemul Ro-Alert a transmis, sâmbătă, un mesaj de avertizare cu privire la fenomene meteo preconizate COD PORTOCALIU vijelii, descărcări electrice, grindină, averse torenţiale ce depăşesc 40-60l/mp către toate telefoanele mobile din judeţul Cluj. Avertismentul a fost valabil de sâmbătă, de la ora 12.00 până duminică, la 10.00. 

În Cluj-Napoca nu au fost probleme, iar în judeţ, cea mai mare problemă a fost un arbore căzut pe DN1E60, între Ciucea şi Valea Drăganului.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Dej au intervenit în satul Rugăseşti com. Căşeiu pentru a scoate apa din 2 beciuri (aprox. 15 mp fiecare beci) cu două autospeciale şi două motopompe În aceiaşi localitate au mai fost înregistrate două solicitări, unde a fost găsită puţină apă în curte, nu in interiorul locuinţelor, arată reprezentanţii ISU.

În satul Măgăoaja, com. Chiuiesti a intervenit SVSU Chiuiesti cu un buldoexcavator şi echipaje ale distribuitorilor de energie electrică, unde doi copaci au fost doborâţi de vânt. Un copac pe drumul judeţean care duce spre Rohia şi unul peste fire de curent şi consola unei gospodări.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au intervenit, duminică dimineaţă, pentru înlăturarea unui arbore căzut pe DN1E60, între Ciucea şi Valea Drăganului. De asemenea, aceştia au răspuns şi unei solicitări privind stingerea flăcărilor ce au cuprins un tablou electric poziţionat pe un stâlp din localitatea Bucea.

Vă mai recomandăm să citiţi

Codul portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, prelungit până luni dimineaţă. Harta regiunilor afectate

METEO Caniculă şi furtuni. Meteorologii au emis avertizări cod galben de căldură excesivă şi instabilitate atmosferică în acest weekend. Harta zonelor afectate

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite