Clujul îşi face propriile studiouri cinematografice cu bani europeni. Emil Boc a semnat azi contractul pentru începerea lucrărilor la „Buftea de Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Clujului, Emil Boc  FOTO: Adevărul
Primarul Clujului, Emil Boc  FOTO: Adevărul

Contractul pentru construirea Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative de pe dealul Lomb a fost semnat miercuri, 29 mai, de Primăria Cluj-Napoca. Lucrările vor începe din 10 iunie şi vor fi efectuate de asocierea de firme RDV Construct şi Valve International, care a oferit un preţ de 42 milioane de lei.

Lucrările la Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative, care mai e numit şi „Buftea de Cluj“, vor începe peste două săptămâni, pe 10 iunie. Anunţul a fost făcut miercuri, 29 mai, de primarul Clujului, Emil Boc, care a semnat azi contractul pentru demararea lucrărilor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Centrul va avea 16 angajaţi. „Proiectul a fost estimat la aproximativ 68 de milioane de lei. La licitaţie au participat 16 firme, concurenţa a fost mare, iar preţul a scăzut la circa 42 de milioane de lei. Proiectul este finanţat din fonduri europene în valoare de 50%, iar restul de 50%, din bugetul local“, a afirmat Emil Boc.

Lucrările trebuie să se finalizeze, potrivit termenului de execuţie, în 2 ani. Se vor construi patru corpuri de clădire şi în jur de 340 de locuri de parcare pe o suprafaţă de teren de circa 73.365 de metri pătraţi. Suprafaţa utilă este de circa 13.000 de metri pătraţi.

La „Buftea de Cluj“ îşi vor desfăşura activitatea 26 de companii care vor activa în domenii precum producţie cinematografică, video şi programe de televiziune, design, editare de produse software etc.

Vă recomandăm şi:

16 firme se „bat“ să construiască „Buftea de Cluj“

Ardealul va avea propriile studiouri cinematografice cu bani europeni. În 2013 încep lucrările la „Buftea“ de Cluj
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite