Clujenii sunt chemaţi la o manifestare de solidaritate cu Sabina Elena, eleva ameninţată pentru că a purtat bentiţă tricoloră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia de la care a pornit un scandal naţional. FOTO: Arhivă Personală
Fotografia de la care a pornit un scandal naţional. FOTO: Arhivă Personală

Clujenii sunt chemaţi, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, astăzi de la 17.00, în Piaţa Unirii, în semn de solidaritate cu Sabina Elena, eleva din Sfântu Gheorghe ameninţată cu moartea pentru că a purtat bentinţă tricoloră. Manifestări asemănătoare au fost organizate în Bucureşti, Arad, Bistriţa, Alba Iulia, Craiova, Suceava, Piteşti etc.

Pagina de Facebook a evenimentului se numeşte „Alături de Sabina!!! Cluj-Napoca“ şi a fost creată de doi clujeni. „Sabina, eleva a unui liceu din Covasna a fost ameninţată cu moartea, după ce împreună cu câţiva colegi au mers la liceu cu steaguri tricolore şi au marţăluit pe holurile instituţiei de învăţământ. Pe lângă faptul ca a fost ameninţată cu moartea, Sabina este şi anchetată pentru "instigare la violenţă". Astfel, în semn de solidaritate cu Sabina şi colegii ei, vineri de la ora 17:00, în Piata Unirii vom afişa tricolorul şi vom intona imnul "Deşteaptă-te române". Anunţă prieteni, rudele, persoana iubita, cunoscuţii şi vino şi tu. Aduceţi fiecare daca aveti cate un Tricolor!“, se arată pe pagina evenimentului. 

„Nu este o adunare anti-ungurească!“

Unul dintre clujenii care au făcut pagina scrie o precizare: „Acesta nu e vre-un miting organizat de partidele politice, sau de organizaţii anti-ungureşti. Este o simplă adunare spontană a oamenilor simpli din Cluj, pentru atragerea atenţiei asuprea evenimentelor nefireşti petrecute în Covasna. Nu este o adunare anti-ungurească! Este o adunare pro-românească. Este invitata toata lumea care vrea să tragă un semnal de alarma clasei politice asupra ce se întâmplă în fictivul "Ţinut Secuiesc", indiferent de naţionalitate“. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite