Chiria pentru un apartament în centrul Clujului ajunge la 400 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul pentru o garsonieră în centrul Clujului ajunge la 150 de euro lunar. FOTO: Adevarul
Preţul pentru o garsonieră în centrul Clujului ajunge la 150 de euro lunar. FOTO: Adevarul

În capitala Transilvaniei, o garsonieră de 28 de metri pătraţi, situată în centrul oraşului, are un preţ cerut de 150 de euro pe lună. O unitate locativă de 40 de metri pătraţi, amenajată modern, are însă un preţ cerut de 400 de euro pe lună, se arată într-un studiu imobiliare.ro.

Preţurile pentru unităţile cu două camere pornesc de la 250 de euro pe lună; aceasta este şi chiria solicitată pentru un apartament vechi de 50 de metri pătraţi, mobilat şi utilat. La polul opus, pretenţiile proprietarului unui apartament vechi de 70 de metri pătraţi, mobilat şi utilat modern, ajung la 700 de euro pe lună.

Pe segmentul locuinţelor tricamerale, cele mai mici chirii se situează la 350 de euro pe lună, cum este şi cazul unui apartament de 68 de metri pătraţi. Pe de altă parte, preţul cerut pentru un apartament de 93 de metri pătraţi, amenajat modern, este de 900 de euro pe lună.

Preţurile din Bucureşti 

În Capitală, preţul cerut pentru o garsonieră situată în zona centrală porneşte de la 180-200 de euro, dar ajunge şi la 450 de euro pe lună. În zona Universitate - Piaţa Rosetti, proprietarul unei locuinţe de 28 de metri pătraţi cere 210 euro pe lună. În zona Romană însă, o unitate locativă de 35 de metri pătraţi, cu amenajări de calitate superioară, are un preţ cerut de 450 de euro pe lună.

Pentru două camere, chiriile din centrul Bucureştiului pornesc de la 280-300 de euro pe lună, dar pot ajunge şi până la 2.000 de euro pe lună. În apropiere de parcul Cişmigiu, o locuinţă nemobilată de 56 de metri pătraţi, construită în anul 1965, are un preţ cerut de circa 300 de euro. În zona Romană pe de altă parte, un apartament nou (din 2011), modern, cu o suprafaţă de 105 metri pătraţi, poate fi închiriat cu 2.100 de euro pe lună.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, ofertele pornesc, de regulă, în zonele centrale, de la peste 300 de euro pe lună. Cea mai accesibilă ofertă poate fi găsită în zona Sala Palatului: un apartament cu trei camere de 59 de metri pătraţi, construit în 1965, scos la închiriere pentru 330 de euro pe lună. Cel mai mare preţ – de 3.000 de euro pe lună - este solicitat de proprietarul unei unităţi locative cu o suprafaţă utilă de 140 de metri pătraţi, construit în anul 2012, în apropiere de parcul Cişmigiu.

Citeşte şi 

Cluj-Napoca, pe primul loc în ţară la scumpirea apartamentelor

Imobiliare: Cluj-Napoca este cel mai scump oraş din România

Piaţa imobiliară e în picaj, agenţiile au încasări mai mari. Vezi topul companiilor din Cluj

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite