Cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge l-a obţinut o elevă din Cluj. Marile universităţi de pe glob au ofertat-o deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Bega este o elevă de la Transylvania College, singura şcoală din România acreditată pe curriculum românesc şi curriculum Cambridge, care a obţinut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la Limba Franceză. Această reuşită îi deschide uşile către cele mai bune universităţi din Marea Britanie, dar ea a ales să studieze Psihologia la Cluj.

O elevă de liceu de la Transylvania College, singura şcoală din România acreditată pe curriculum românesc şi curriculum Cambridge, a obţinut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la Limba Franceză. Tânăra se numeşte Maria Bega şi se află în ultimul an de liceu. Maria a primit certificatul pentru ”Cel mai bun rezultat din lume” pentru unul dintre examenele finale susţinute în acest an.

Premiile Cambridge ”Top in the World” se oferă elevilor din întreaga lume care susţin examene Cambridge la disciplinele studiate în liceu şi care obţin cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen, se precizează într-un comunicat trimis de şcoală. Acest certificatul Cambridge pentru cel mai bun rezultat din lume este considerat un ”paşaport al succesului” în lumea academică deoarece deschide cu uşurinţă porţile unor universităţi de top.

Reprezentanţii şcolii spun că Maria Bega a primit deja oferte de la toate universităţile la care a aplicat - printre care St. Andrew (cunoscută ca lider mondial în educaţie şi situată în top 1% universităţi mondiale), Nottingham, Liverpool, Cardiff,  Bristol - dar după ce a făcut o analiză temeinică a celor mai bune facultăţi de psihologie din lume a ales să urmeze cursurile Facultăţii de Psihologie din cadrul UBB.

Tânăra îşi doreşte o carieră în Neuroştiinţe Cognitive.

”Încă din primii ani la Transylvania College, Maria şi-a exprimat interesul de a se implica în proiectele şcolii, ca membră a echipei de ambasadori şi media, dar şi în activităţi de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie în proiectul Habitat for Humanity. Este un exemplu pentru toţi elevii noştri şi, odată cu acest rezultat, va rămâne un reper şi o sursă de inspiraţie pentru generaţiile care îi vor urma”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul executiv Transylvania College.

Despre şcoală

Transylvania College a obţinut numeroase distincţii: premii la nivel naţional (Şcoala anului în România) şi internaţional (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul “Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obţinute la concursurile internaţionale lansate de Agenţia Spaţială Europeană ESA), precum şi cele mai bune rezultate din ţară obţinute la examenele internaţionale Cambridge. Transylvania College este, de asemenea, membră Round Square şi COBIS. Iar în 2016, Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj este nominalizată la categoria şcoala britanică internaţională a anului în cadrul  TES, Independent School Awards. 

Mai puteţi citi:

„Doamna de Fier“ a învăţământului britanic. Înainte să vină în Ardeal, se întreba: „Transilvania? Chiar există?“

FOTO Celălalt BAC. Şcoala unde se dă Bacalaureatul fără stres, ca-n Anglia

FOTO-VIDEO Prima şcoală “verde”  din România: Transylvania College din Cluj. O investiţie de circa 650.000 de euro

Şcoală condusă ca o afacere. Modelul de succes al unei şcoli din Cluj va fi pus în practică în oraşe din România şi Europa

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite