Cei trei turişti clujeni, căutaţi în Retezat, au fost găsiţi la Refugiul Bucura

0
0

Cei trei turişti care erau căutaţi duminică în Masivul Retezat de echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au fost găsiţi la Refugiul Bucura, într-o stare de sănătate bună, ei urmând să fie conduşi spre Cabana Genţiana.

Turiştii, doi tineri de 21 de ani şi o fată de 20 de ani, sunt din Cluj-Napoca şi au plecat sâmbătă spre Vârful Peleaga (2.509 m) şi refugiul de lângă lacul Bucura, dar s-au rătăcit din cauza ninsorii, a viscolului şi a ceţii.

Sâmbătă noaptea spre duminică, în jurul orei 2.00, tinerii au cerut ajutor la 112, după ce au ajuns într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă, ei fiind îndrumaţi spre Refugiul Bucura, aflat la circa o oră de mers de locul în care se găseau.

"Turiştii au ajuns la Refugiul Bucura şi au rămas acolo peste noapte. Sunt într-o stare de sănătate bună. Am trimis o echipă de salvamontişti acolo, pentru că în zonă nu este semnal GSM şi am dorit să fim siguri că turiştii au ajuns cu bine la acest refugiu", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de agerpres.ro.

Potrivit acestuia, grupul a mai încercat să plece spre Refugiul Bucura şi în cursul zilei de vineri, dar a fost întors din drum de salvamontişti pentru că în zonă era ceaţă şi vântul bătea cu putere.

Mia puteţi citi:

VIDEO Turişti înzăpeziţi în Masivul Bucegi

Rătăciţi de Ziua Femeii, într-o drumeţie romantică. Doi turişti au fost găsiţi datorită coordonatelor oferite prin telefon

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite