Ce puteţi vedea azi la Zilele Clujului: spectacolul „Children of Music”, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, şi tânăra Katia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din prima zi a Zilelor Clujului  FOTO Facebook/Zilele Clujului
Imagine din prima zi a Zilelor Clujului  FOTO Facebook/Zilele Clujului

Vineri, 26 mai, de la ora ora 18.00, Piaţa Unirii din Cluj va găzdui un proiect dedicat copiilor între 10 şi 18 ani, alături de dirijorul clujean Vlad Agachi şi orchestra sa de tineri. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Ilinca Băcilă&Alex Florea, reprezentanţii României la ediţia de anul acesta a Eurovision, şi tânăra Katia, câştigătoarea unui concurs de talente. În proiect s-au înscris peste 20 de şcoli.

Proiectul de vineri seara, din cadrul Zilelor Zlujului, se numeşte „Children of Music in a Young Famous Orchestra Experience”, este construit după un concept educaţional al profesoarei de muzică Anamaria Eli, de la Transylvania College, şi urmăreşte aducerea în spaţiul public a tinerilor elevi clujeni pentru a demonstra că pot fi artişti chiar dacă nu sunt muzicieni de carieră.

„Este un proiect de do-it-yourself music, care arată cum, utilizând obiecte comune, în cazul nostru găleţi din plastic utilizate pentru curăţenie, poţi obţine armonie, alături de cea mai pură şi clasică formă de a crea muzică – o orchestră simfonică,” a explicat prof. Anamaria Eli. 

Diseară va fi prezent şi Vlad Agachi, un tânăr dirijor originar din Cluj-Napoca, care activează în acest moment în Peru. El revine periodic la Cluj, oraşul natal, şi alături de orchestra pe care a creat-o, numită „Young and famous” - în care se regăsesc elevi de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi studenţi de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” – oferă concerte creative, foarte emoţionante.

zilele clujului afoto facebook

Zilele Clujului FOTO Facebook/Zilele Clujului

„În fiecare an le oferim copiilor Clujului o ocazie de a fi împreună, de a se simţi bine şi de a a arăta că sunt o voce în comunitate, că viitorul nostru este asigurat de tineri talentaţi, curioşi, deschişi la nou şi foarte frumoşi”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

Cea de a şaptea ediţie a Zilelor Clujului este organizată sub tema „Creează legături”. 

zilele clujului afoto facebook

Zilele Clujului FOTO Facebook/Zilele Clujului

Mai puteţi citi:

La ce evenimente să mergi de Zilele Clujului? O aplicaţie te poate ajuta

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite