Boc nu este de acord ca PDL să se numească PNL în urma fuziunii cu liberalii:  „N-aş şterge cu buretele blazonul şi istoria partidului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc este simplul membru PDL. FOTO: Adevărul
Emil Boc este simplul membru PDL. FOTO: Adevărul

Primarul Clujului, Emil Boc, care a fost timp de şapte ani preşedintele democrat-liberalilor, nu este de acord cu schimbarea denumirii PDL în PNL în urma fuziunii cu liberalii. El a susţinut că PDL are un blazon de apărat, „a dat de două ori preşedintele României, a dat primari generali ai Capitalei, a avut guvern şi cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria PDL”.

Declaraţia noului preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, care a susţinut, sâmbătă, că este în măsură să confirme că PDL a acceptat ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL, nu a rămas fără ecou la Cluj. ”Nu fac parte din nicio structură de conducere a PDL, părerea mea nu contează, dar punctul meu de vedere rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat primari generali ai Capitalei, a avut guvern şi cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria PDL. O soluţie de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă viziunea PDL. Este, însă, decizia conducerii PDL să aleagă drumul pe care va dori să meargă. Eu nu aş şterge cu buretele blazonul PDL şi o asemenea istorie, poate şi din motive sentimentale, pentru că am fost şapte ani preşedintele partidului”, a spus Emil Boc răspunzând întrebării jurnaliştilor clujeni. 

Boc se distanţează de PDL

Boc a subliniat totuşi că până la urma părerea lui nu contează şi o decizie trebuie luată de conducerea PDL care îşi va asumă ”răspunderea deciziei”. Primarul Clujului s-a depărtat în ultimul an de partidul pe care l-a condus, exprimându-şi preferinţa pentru PMP. Boc s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară şi a participat la mai multe evenimentele ale mişcării. Totuşi, edilul nu poate pleca la PMP, partidul susţinut de Traian Băsescu, întrucât şi-ar pierde mandatul de primar. El a fost văzut sporadic alături de colegii din PDL Cluj la alegerile europarlamentare.  

Citeşte şi

Emil Boc despre mitingul PDL de sâmbătă de la Cluj: „Poate voi merge, poate nu voi merge“

La mitingul PDL de la Cluj sunt aşteptate 15.000 de persoane. Circulaţia va fi restricţionată în centru

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite