Avertisment al mitropolitului Clujului: România este măcinată de ură, de la politicieni până la oamenii de rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Andrei Andreicut
IPS Andrei Andreicut

ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, a spus în predica sa de la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, că în România bucuria și pacea au dispărut, din cauza urii și neînțelegerilor dintre politicieni şi dintre oamenii de rând.

Slujba de liturghie de la Mănăstirea Nicula a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ şi cu episcopul românilor din Ungaria IPS Siluan. Aceasta a început la ora 9.00 și a durat până în jurul prânzului.

"Trebuie să constatăm cu durere, că de la mic până la mare, încă suntem foarte, foarte slăbuți din punct de vedere creștinesc. Dacă am fi creștini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre s-ar întâmpla ceea ce spune Sfântul Apostol roada duhului este bucurie, pace, facere de bine,  îndelungă răbdare, înfrânarea poftelor. Ori unde este bucuria și pacea? Ne doare faptul că e atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând", a precizat ÎPS Andrei Andreicuț în predica sa.

ÎPS Andrei Andreicuț le-a mai spus credincioșilor cum să-și "albească haina" sufletului:  prin ajutorarea semenilor, prin fapte bune, post și spovedanie.

"Dar să luăm în serios, haina sufletului nostru se albește prin spovedanie, creștinul bun nu ratează nicio ocazie pe care Biserica i-o pune la îndemână ca să-și albească haina sufletului său. Ne albim haina sufletului prin fapte bune și prin post. Dacă ar fi să vorbim în graiul lumii de astăzi, trebuie săfim foarte sociabili, trebuie să facem asistență socială. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu e o sărbătoare tristă. Mutarea Maicii Domnului dincolo trebuie să ne aducă optimism, iar atunci când vine clipa ne vom muta și noi dincolo alături de Maica Domnului. Moartea nu e separare, ci unire", le-a mai spus Mitropolitul Clujului zecilor de mii de credincioși veniți la Nicula.

Peste 50.000 de credincioşi au asistat, miercuri, la Mănăstirea Nicula la slujba de liturghie oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. La slujba de la Nicula au fost prezenţi printre alţii prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, şi subprefectul Mihnea Iuoraş, şeful Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, senatorii Alexandru Cordoş (PSD), Şerban Rădulescu (PC) şi Mihail Hârdău (PDL), dar şi primari din oraşe şi comune din judeţ. Reprezentanţii Mănăstirii Nicula au pregătit pentru credincioşii prezenţi peste 15.000 de sarmale care vor fi împărţite la sfârşitul slujbei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite