Aurelia Cristea, fost candidat PSD la Primăria Clujului: „Politica nu trebuie să însemne câştiguri imediate şi numărătoare de voturi, ci viziune“

0
0

La câteva ore după ce a anunţat într-o conferinţă de presă că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, cunoscută la nivel central drept iniţiatoarea legii anti-fumat, a scris pe blog un mesaj lung în care precizează că vineri, 15 aprilie, a făcut un „pas lateral“ pe care îl consideră „moral necesar“, dar şi că politică nu înseamnă doar „numărătoare de voturi“.

Deputatul Aurelia Cristea a declarat vineri, 15 aprilie, într-o conferinţă de presă că demisionează din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, că rămâne un simplu membru, dar şi că îl va susţine pe candidatul cu care propriul partid a ales să o înlocuiască, omul de afaceri Octavian Buzoianu.

La câteva ore de la conferinţa de presă, aceasta a postat pe blogul său o justificare publică legată de gestul demisiei din funcţia de preşedinte al PSD Cluj.

Textul cuprinde şi o trimitere spre programul său de candidatură la funcţia de primar al Clujului:

Credinţa mea este că nu putem reuşi pe termen lung fără un proiect structural de înnoire a partidului. Provocarea PSD-ului, ca şi a mediului politic în general, este una structurală, de asumare a unei identităţi clare, moderne, europene şi de atragere a unor oameni valoroşi, oameni care au dovedit civism şi care să îşi asume o identitate politică autentică.

Am văzut candidatura la Primărie, înainte de toate, ca un pas înscris într-un proiect pe termen lung de înnoire a partidului, de asumare a unei abordări proaspete, de deschidere socială. (...) Am înţeles de la început că abordarea consecventă a unor iniţiative care să aibă în vedere sănătatea publică poate fi supusă unor constrângeri şi presiuni de tot felul: economice, sociale, de schimbare dificilă de comportament. Dar am înţeles de asemenea că astfel de iniţiative au nevoie tocmai de consecvenţă, de asumare, de dorinţă reală de schimbare. Eu am convingerea că politica înseamnă, înainte de toate, responsabilitate. Politica nu trebuie să însemne “câştiguri imediate” şi “numărătoare de voturi”, ci trebuie să însemne viziune şi consecvenţă!“.

Mai puteţi citi:
 

Aurelia Cristea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Cluj-Napoca după ce partidul a anunţat că nu o mai susţine în cursa de primar al Clujului

PSD Cluj face alianţă cu ALDE, renunţă la propriul candidat pentru Primăria Clujului şi susţine un independent

Cine sunt candidaţii la Primăria Clujului

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite