Arhiepiscopia Ortodoxă mai are de aşteptat până ce va primi de la CJ terenul de pe Calea Turzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean(CJ) Cluj au cerut astăzi amânarea proiectului de preluare a terenului de peste 3.000 de metri pătraţi situat pe Calea Turzii la numărul 2-14 de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, până la următoarea şedinţă.

" Am vorbit cu mitropolitul şi am decis să amânam proiectul până la următoarea întrunire. Sper ca  atunci să putem avea un ton civilizat ", a precizat Alin Tişe, preşedintele CJ. Pe acest teren, CJ plănuia iniţial să realizeze un centru multifuncţional care să înglobeze şi o sală de sport pentru liceele din vecinătate, Colegiul George Coşbuc, Liceul de Coregrafie O. Stroia şi Liceul Gheorghe Şincai. Recent, preşedintele Alin Tişe s-a răzgândit şi a hotărât să cedeze terenul arhiepiscopiei pentru construcţia unui centru misionar-social . Decizia a stârnit zilele trecute reacţii vehemente în rândul opoziţiei locale, în special din partea tinerilor liberali.

Astăzi, consilierii judeţeni PNL şi PSD au spus că sunt de acord cu cedarea terenului , doar cu condiţia să nu fie lăsate în aer celelalte proiecte,  centrul multifuncţional şi sala de sport şi că înainte de adoptare trebuie reglementate aceste aspecte. "Trebuie să se ţină cont şi de necesitatea construirii sălii de sport", a precizat Valentin Cuibus, consilier judeţean PSD.

În cadrul şedinţei de astăzi, CJ a adoptat proiectul de hotărâre prin care acordă drept de folosire gratuită a unui teren de 619 mp, situat tot pe Calea Turzii, la numărul 2-14, către Fundaţia Sapienţia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite