Aleşi penali ai Clujului. Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, ţinea o evidenţă a şpăgii în fişiere Excel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este acuzat de fapte de corupţie a început pe 12 februarie, anul acesta, la Tribunalul Cluj. Instanţa nu a stabilit încă o pedeapsă.

Uioreanu (PNL) a fost arestat preventiv pe 29 mai 2014 deoarece a primit mită circa 500.000 de lei de la doi oameni de afaceri clujeni. Pe 23 iunie 2014 era trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

După 6 luni în arest preventiv, Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinţă definitivă, pe 12 noiembrie 2014, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Uioreanu părăsea Penitenciarul Gherla şi venea acasă, la Cluj. La sfârşitul lunii martie, anul acesta, magistraţii Tribunalului Cluj au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.
Horea Uioreanu ţinea evidenţa şpăgilor cu ajutorul fostului său şef de cabinet, Răzvan Pop, în fişiere Excel. De frica DNA, fostul edil îşi cumpărase, din mită, o lampă cu ultraviolete ca să verifice dacă banii primiţi sunt sau nu marcaţi, potrivit motivării hotărârii de arestare preventivă a lui Horea Uioreanu.

Înainte să ocupe fotoliul de preşedinte al CJ Cluj, Uioreanu a avut două mandate de deputat. În locul său a fost numit preşedinte interimar Mihai Seplecan (PNL).

Mai puteţi citi:

Primul termen în „dosarul Uioreanu”: inculpaţii au ales să tacă. Avocaţii au cerut reaudierea martorilor

INTERCEPTĂRI „Cheia” dosarului Uioreanu: omul care ţinea evidenţa mitei şi ridica banii pentru preşedintele CJ Cluj

VIDEO Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv. Este acuzat că a luat mită 474.000 de lei de la doi oameni de afaceri  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite