Alegeri locale 2016 Cluj-Napoca. Rezultatele scrutinului din 5 iunie. Emil Boc a câştigat un nou mandat de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc la urne FOTO: Remus Florescu
Emil Boc la urne FOTO: Remus Florescu

Alegeri locale 2016. Primarul municipiului Cluj-Napoca pentru următorii patru ani a fost ales astăzi. Primarul în funcţie Emil Boc (PNL) a câştigat detaşat un nou mandat de edil-şef al oraşului.

La alegerile locale 2016 la Cluj-Napoca s-au înscris zece candidaţi care se luptă pentru fotoliul de primar al oraşului.

Primarul în funcţie, Emil Boc (PNL) candidează pentru al patrulea mandat de edil-şef al Clujului. El este preferatul clujenilor în sondaje, având 42% din voturi conform unei analize făcute de IRES cu câteva zile înainte de alegeri.  Fost premier al României, Emil Boc (49 de ani) este oficial candidatul PNL. Din 2005 şi până în 2012 fost preşedinte al Partidului Democrat, respectiv al Partidului Democrat Liberal. Este căsătorit, are două fete. Avocat ca formaţie. Face parte din baroul Cluj din 1996.

Alegeri locale 2016

Emil Boc, deşi are restanţe mari la Vezi aici programul lui Emil Boc.

Cine sunt candidaţii la Primăria Clujului. Octavian Buzoianu - independent susţinut de PSD

Unul dintre milionarii Clujului. Om de afaceri. Manager. Are 61 de ani. Este căsătorit, are trei copii. Şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al Clujului ca independent, la sfârşitul lunii martie, printr-o conferinţă de presă. Fost vicepreşedinte la Ursus, fost consilier local (1998-2002), project manager la Opera Plaza (primul hotel de 5 stele al oraşului; 2007-2012), din 2012 – în prezent project manager la Cluj Business Center.

„Clujenii au nevoie de un primar cu viziune, care, alături de echipa sa, să poată dezvolta strategic, pe termen lung, avantajele clare pe care oraşul le are în acest moment. Suntem municipiul din România cu cea mai dinamică viaţă economică, culturală şi socială, dar sunt avantaje obţinute mai degrabă conjunctural şi mai puţin ca urmare a unor măsuri implementate de administraţia locală. Dacă nu acţionăm acum, riscăm să pierdem pe termen lung în competiţia cu celelalte oraşe ale ţării.”, crede Octavian Buzoianu . Vezi aici programul lui Buzoianu.

Cine sunt candidaţii la Primăria Clujului. Liviu Alexa - Partidul Mişcarea Liberală

Jurnalist ca formaţie. Manager media, Liviu Alexa este din aprilie, anul acesta, preşedintele filialei clujene a Partidului Mişcarea Liberală. Ce scrie Liviu Alexa pe pagina sa de Facebook  despre votul din 2016:

”Mai sunt mulţi oameni care spun că nu îi interesează politica. Că nu vor să se bage. Oameni buni, politica e la Bucureşti, la televiziuni şi în parlament, în 2016 suntem chemai la vot NU să facem politică, ci să facem Clujul mai modern şi mai bogat! Dumneavoastră, toţi cei ce spuneţi că NU vreţi să faceţi politică, sunteţi vinovaţi pentru că, nemergând la vot în anii precedenţi, i-aţi lăsat pe alţii să voteze oameni corupţi ca Sorin Apostu, Bica, Cordoş, Horea Uioreanu, care au făcut CLUJUL DE RUŞINE. Când mergeţi la Urgenţă, la două noaptea, în mizeria aia de spaţiu de aşteptare, să ţineţi minte că el arată aşa fiindcă nu aţi fost la vot, fiindcă i-aţi lăsat pe cetăţenii care văd numai în jurul casei lor să decidă”. Vezi aici programul lui Liviu Alexa.

Ceilalţi candidaţi la alegerile locale 2016 în Cluj-Napoca sunt:

Fancsali Ernő - Erdélyi Magyar Néppárt – Partidul Popular Maghiar Din Transilvania
Giurgiu Mircia - Partidul Social Romanesc
Gurzau Adrian - Partidul Mişcarea Populară (PMP)
Horváth Anna – UDMR
Ille David - Uniunea Crestin Democrata Din Romania
Pop Irina-Maria - Partidul M10
Roschnafsky Marius-Bruno - Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite