A murit medicul Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii Institutului Inimii Cluj-Napoca

0
Publicat:

Medicul clujean chirurg dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România, a murit.

Gabriel Traian Scridon FOTO UMF Cluj Napoca
Gabriel Traian Scridon FOTO UMF Cluj Napoca

Gabriel Traian Scridon a fost medic primar chirurgie generală și chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, conferențiar universitar cu numeroase cursuri de specialitate în străinatate, și printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România și unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca.

Totodată, specialistul a fost șeful secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017, precum și șeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a UMF Cluj.

Anunțul morții medicului a fost făcut de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

„La trecerea în veşnicie a domnului conferențiar dr. Gabriel Traian Scridon, comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu» își exprimă omagiul şi recunoştinţa pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare”, a transmis UMF Cluj.

Colectivul Institutului Inimii din Cluj-Napoca își ia rămas bun de la renumitul medic, Conf. Dr. Traian Scridon, cel care a condus mulți ani cu devotament Secția de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului.

Colegii și pacienții îl vor păstra mereu în amintirea lor ca un medic profesionist și un OM cu suflet mare“, este anunțul postat pe pagina de internet a Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite