A cincea zi a protestului pe jos, de la Cluj la Bucureşti. Iniţiatorul marşului: „Au apărut răni la picioare pe care încercăm să le oblojim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marş pe jos spre Bucuresti  FOTO: Facebook Corupţia ucide
Marş pe jos spre Bucuresti  FOTO: Facebook Corupţia ucide

Azi e a cincea zi în care grupul de manifestanţi, plecat miercuri din Cluj ca să protesteze faţă de modificările aduse legilor justiţiei, îl petrece mărşăluind. De dimineaţă au plecat din Sighişoara spre Rupea. Iniţiatorul demersului mărturiseşte pe Facebook că tronsonul de sâmbătă a fost cel mai greu de până acum, fiind nevoiţi să apeleze de mai multe ori la maşina de sprijin.

Duminică, 14 ianuarie, grupul de manifestanţi, plecat miercuri, 10 ianuarie, din Cluj ca să protesteze la Bucureşti,  faţă de modificările aduse legilor justiţiei, a pornit de dimineaţă din Târgu-Mureş spre Braşov. 

Este a cincea zi a acestei călătorii pe care cei patru membrii ai grupului - pe parcurs li s-au alăturat, pe anumite porţiuni, alte persoane - o fac ca să transmită un mesaj. „Dacă noi putem sa mergem pe jos de la Cluj la Bucuresti, puteţi şi voi să coborâţi din apartamente pe 20 ianuarie“, spunea Sorin Bobiş înainte de a pleca din Cluj.

Acesta nota, pe pagina sa de Facebook, că al patrulea tronson de drum între Târgu-Mureş şi Sighişoara a fost „cel mai greu de până acum“.

„Am fost întâmpinaţi de dimineaţă de grupul de protestatari din Târgu-Mureş care ne-au însoţit, unii până la ieşirea din oraş alţii până în Sighişoara. Tot de aici au venit să ne însoţească 4 prieteni din Cluj şi un grup de protestatari veniţi din Bucureşti în frunte cu Mălin Bot. S-au alăturat grupului de bază, cel ce va merge până la Bucureşti, Anastasiu Moldovan şi Francisc Antal

Precum am spus a fost cel mai greu traseu de până acum fiind nevoiţi să apelăm de mai multe ori la maşina de sprijin. Din păcate, au apărut răni la picioare pe care încercăm să le oblojim. Mâine plecăm la 9 din Sighişoara şi vom încerca să înaintăm cât mai mult spre Braşov. Să auzim de bine“, mai scrie Bobiş.

Din Sighişoara, grupului i s-au alăturat şi câteva persoane nevăzătoare.

Imagini de azi  VIDEO: Facebook Corupţia ucide

Manifestanţii au cu ei steaguri ale României, Franţei şi Uniunii Europene. În a patra zi de marş, protestatarii au primit ceai şi sandvişuri de la oameni, inclusiv de la reprezetanţii unor primării.

„Am ajuns la Târgu Mureş unde am fost aşteptati de un grup de manifestanţi. Oameni frumoşi care sunt în stradă încă de la începutul anului trecut. Ziua de mâine va fi plină de surprize. Şi-au anunţat participarea mulţi prieteni. Va fi o etapă grea. Vom încerca să ajungem la Sighişoara. Am fost din nou impresionat de modul în care am fost întâmpinaţi pe tot parcursul traseului. Să auzim de bine“, nota Sorin Boşiş pe Facebook despre a treia zi de marş.

Mai puteţi citi:

Clujenii care protestează mărşăluind spre Bucureşti, întâmpinaţi cu sandvişuri şi ceai. Au parcurs un sfert din traseu

Protest pe jos, de la Cluj la Bucureşti, pentru legile justiţiei. Grupului i se vor alătura patru nevăzători. Cine a avut ideea iniţiativei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite