Unde vor funcţiona la Călăraşi centrele pentru evaluarea pacienţilor cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din centrele de evaluare va fi înfiinţat la Spitalul Judeţean Călăraşi FOTO Facebook/Spitalul Judeţean Călăraşi
Unul din centrele de evaluare va fi înfiinţat la Spitalul Judeţean Călăraşi FOTO Facebook/Spitalul Judeţean Călăraşi

Autorităţile sanitare din Călăraşi caută soluţii pentru a face faţă valului 5 al pandemiei. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat unde vor funcţiona centrele de evaluare a pacienţilor cu SARS-COV-2.

„În urma discuţiilor cu spitalele pentru înfiinţarea centrelor de evaluare a pacienţilor COVID-19 s-a stabilit că nici un spital din judeţ nu poate organiza centru de evaluare în ambulatoriul de specialitate. 

Centre de evaluare (în funcţie şi de normele care vor reglementa funcţionarea lor) urmează a se înfiinţa în Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian Călăraşi şi la Spitalul Municipal Olteniţa, singurele care asigură accesul permanent la servicii de laborator şi imagistică”, a anunţat DSP Călăraşi.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost identificat locul unde va funcţiona centrul de evaluare. Acesta va fi organizat la parterul spitalului, extindere corp B, cu acces facil către serviciile de laborator de analize medicale şi de radiologie şi imagistică medicală şi va funcţiona cu 12 paturi spitalizare de zi. 

La Spitalul Municipal Olteniţa încă nu a fost indentificat locul, având în vedere şi deficitul de spaţii prin demararea lucrărilor de reabilitare la ambulatoriul de specialitate al spitalului şi necesitatea mutării provizorii a cabinetelor. 

Propunerea Spitalului Municipal Olteniţa transmisă DSP Călăraşi a fost spaţiul destinat triajului pacienţilor, propunere ce nu poate fi avizată, fiind necesară idenficarea unei alte soluţii. De asemenea, o problemă majoră la Spitalul Municipal Olteniţa, în condiţiile în care celelalte secţii îşi vor continua activitatea, o va reprezenta asigurarea medicilor pentru funcţionarea centrului de evaluare”, spun autorităţile sanitare. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Cum te poţi infecta cu Omicron. Medic: Şansele să intri în contact cu el la un ceai cu prietenii sunt 100%

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite